Ευχαριστήριο του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων

Για τα σημαντικά προβλήματα και την επίλυσή τους, που αντιμετωπίζει το 4ο Δημ. Σχολείο Μεγάρων, ευχαριστήρια επιστολή απέστειλλε το Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων,  προς όλους όσοι  βοηθούν και στέκονται δίπλα τους και τη δημοσιεύουμε:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μεταφέροντας τις  φωνές   δεκάδων οικογενειών του Σχολείου μας , ευχαριστεί τους κάτωθι μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  για στέγαση του 4ου Δημοτικού Σχολείου εντός του 5ου Δημοτικού Σχολείου : 

  1. Τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόριο Σταμούλη , ο οποίος επί σειρά ετών αντιμετωπίζει τα πολλαπλά  προβλήματα του 4ου Δημοτικού , σταθμίζοντας με σύνεση  και κοινωνική ευαισθησία τις πολλαπλές παραμέτρους του ζητήματος και αφουγκραζόμενος το θεσμικό μας όργανο που  είναι ο Σύλλογός μας. Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας με τη σειρά του τον διαβεβαιώνει  ότι εξαντλεί κάθε έννοια δημοκρατικής συνεργασίας με τα μέλη του, επιζητά την απόλυτη εφαρμογή των νόμων και επιθυμεί την άρτια ψυχοκοινωνική διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση των τέκνων του.
  2. Την Αντιδήμαρχο και εκπαιδευτικό κ.  Λένα Ρήγα, η οποία επί σειρά μηνών έχει επιτελέσει κάθε τεχνοκρατική και εκπαιδευτική  ενέργεια , προκειμένου το 4ο Δημοτικό Σχολείο να λειτουργήσει  με ασφάλεια και προστατευμένο  με πλήρες θεσμικό οπλοστάσιο όπως τα υπόλοιπα σχολεία της πατρίδας μας. Το προσωπικό της ενδιαφέρον για κάθε μαθητή , για κάθε τάξη  μας συγκίνησε και της ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στα επιπρόσθετα καθήκοντά της ως Διευθύντριας του 3ου Γυμνασίου Μεγάρων.
  3. Τον Δημοτικό Σύμβουλο και εκπαιδευτικό κ. Κλεάνθη Βαρελά , επικεφαλής  του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα», ο οποίος παρακολουθεί επί σειρά ετών τα τεκταινόμενα του σχολείου μας, ζητά συνεχή ενημέρωση  γι’ αυτά και ο λόγος του έχει πάντα για μας  αξία, γιατί διαπνέεται από ουσιαστικό ενδιαφέρον για τα παιδιά της πόλης μας και πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία.
  4. Τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Άγγελο Μακρυγιάννη, επικεφαλής του συνδυασμού «Όμορφες Πόλεις» για την ξεκάθαρη, μεστή και εποικοδομητική στάση του στην επίλυση του ζητήματος  της στέγασης του σχολείου μας.
  5. Τους Δημοτικούς Συμβούλους των ανωτέρω συνδυασμών που στήριξαν την εισήγηση της Αντιδημάρχου  και  των οποίων κάθε ψήφος  έγινε στεναγμός ανακούφισης στα χείλη δεκάδων οικογενειών.
  6. Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων για την κοινωνική αλληλεγγύη και την ευαισθησία που επέδειξαν- ως πολίτες, ως άνθρωποι ,ως γονείς,  ως γείτονες με πλήρη ανιδιοτέλεια – και δεσμευόμαστε απέναντί τους ότι η συνεργασία μας  μαζί τους θα διαπνέεται  συνεχώς από αίσθημα εκτίμησης και αλληλοσεβασμού.
  7. Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων για τη μεγάλη βοήθεια που μας προσέφερε την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Τέλος, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας έχει δώσει όρκο τιμής, τον οποίο θα τον στηρίξει με κάθε  προσωπικό του κόστος και με νόμιμο τρόπο, ότι το σχολείο θα λειτουργήσει όπως τα υπόλοιπα σχολεία της πατρίδας μας, τα παιδιά μας δε θα υστερούν σε τίποτα από τα υπόλοιπα  και δε θα επιτρέψει να «αδικηθούν» γενιές  Μεγαριτών , μέχρι να φτιαχτεί το καινούριο σχολείο.

Είμαστε  όμως βαθύτατα προβληματισμένοι  και στενοχωρημένοι από τη διαπίστωση  ότι  παράγουν πολιτική στον τόπο μας δημόσιοι λειτουργοί, οι οποίοι απολαμβάνουν την εφήμερη «μονιμότητα» της θέσης τους και τη μετατρέπουν κατά το δοκούν σε προσωπική υπόθεση απέναντι σε πολίτες και νομικά πρόσωπα , ενώ σύμφωνα με τη βάση των δημοκρατικών αξιών μας θα έπρεπε να τους υπηρετούν.

Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όλη τη Μεγαρική κοινωνία, το πολιτικό δυναμικό  της πόλης μας, τις προϊστάμενες υπηρεσίες τους  και ίσως και τη Δικαιοσύνη.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button