Μείωση των αντικειμενικών αξιών της Κινέτας ζήτησε ο Γρ. Σταμούλης

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, με έγγραφό του στον Υπουργό Οικονομικών ζήτησε την μείωση των αντικειμενικών αξιών της Κινέτας.

Δείτε το δελτίο τύπου:

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης με έγγραφό του (αριθμ. Πρωτ: 23987/10.12.19) προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα με κοινοποίηση σε όλους τους Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής, ζητεί άμεσα να γίνει ότι χρειάζεται για την μείωση των αντικειμενικών αξιών της Κινέτας.

Στο έγγραφο αυτό ο κ. Σταμούλης αναφέρει:
«Σας γνωρίζουμε, ότι η πρόσφατη πλημμύρα της 25ης Νοεμβρίου 2019, που έπληξε την περιοχή της Κοινότητας Κινέττας, προξένησε τεράστιες ζημιές και καταστροφές σε υποδομές, πρωτεύουσες και δευτερεύουσες κατοικίες. Τεράστιες όμως ζημιές υπέστη και η Γη, είτε αυτή ήταν αγροτική, είτε ήταν δομήσιμα οικόπεδα εντός σχεδίου, ανεξάρτητα αν είχαν ελαιόδεντρα ή άλλης φύσεως επικείμενα.
Η περιοχή της Κινέτας δεν είναι πρώτη φορά που πλήττεται από ακραία φυσικά φαινόμενα. Τόσο η πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018, όσο και τα μετέπειτα πλημμυρικά φαινόμενα στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018 επέφεραν τεράστιες ζημίες στους κατόχους γης στην ως άνω περιοχή, αφού η εμπορική άξια της περιοχής επλήγη ανεπανόρθωτα.
Και αυτό διότι για τα προσεχή δύο χρόνια τουλάχιστον δεν αναμένεται εκδήλωση εμπορικού ενδιαφέροντος για την συγκεκριμένη περιοχή.
Μεσίτες της περιοχής ισχυρίζονται πως για να επανέλθουν αγοραστές θα πρέπει να περάσουν ίσως και πέντε χρόνια.
Κατόπιν των ανωτέρω και λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική ζημιά για τους ιδιοκτήτες γης, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, παρακαλούμε πολύ για την μείωση κατά 40% τουλάχιστον των αντικειμενικών αξιών σε όλη την πληγείσα περιοχή της ΚΙΝΕΤΤΑΣ για δύο τουλάχιστον χρόνια.
Δηλαδή ζητάμε την μείωση του ΕΝΦΙΑ κυρίως, αλλά και να μην υπολογίζεται η αξία της περιουσίας με τις προ θεομηνιών τιμές που μοιραία επηρεάζει και άλλες επιχορηγήσεις, που εξαρτώνται από την αξία της περιουσίας.
Αυτό να γίνει για την πολλάκις πληγείσα περιοχή όλης της Κινέττας, λόγω «εξαφάνισης», για αρκετά χρόνια της εμπορευσιμότητας σε αυτή την περιοχή.
Ευελπιστώντας στην θετική σας ανταπόκριση στο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button