Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση αποκατάσταση της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων

Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση αποκατάσταση της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων

Σε δελτίο τύπου του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει την άμεση αποκατάσταση της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων καλώντας τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να δομήσει ένα σύγχρονο σύστημα ΠΦΥ αξιοποιώντας το υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό της χώρας που θα καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας.

Δείτε το δελτίο τύπου:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την άμεση αποκατάσταση της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, για την υποβάθμιση του οποίου φέρει ακέραιη ευθύνη η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Το Κέντρο Υγείας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, μετά τη συνταξιοδότηση δυο ιατρών, στις αρχές του έτους, γεγονός για το οποίο η τότε διοίκηση της ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας ήταν ενημερωμένοι εντούτοις δεν έλαβαν εγκαίρως μέτρα προκειμένου να καλυφθεί το κενό που ήταν αναμενόμενο να δημιουργηθεί.

Για το θέμα είχε παρέμβει πριν από μερικούς μήνες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος είχε ζητήσει την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας προκειμένου να συνεχίσει την 24ωρη λειτουργία του.

Ωστόσο δεν έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες και το αποτέλεσμα είναι ότι το Κέντρο Υγείας λειτουργεί πλέον μέχρι τις τρεις το μεσημέρι και οι κάτοικοι της περιοχής μένουν υγειονομικά ακάλυπτοι.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Τα εγκληματικά λάθη και οι πειραματισμοί της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας οδήγησαν στη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Οι συμπολίτες μας κινδυνεύουν καθημερινά και οι ευθύνες για αυτό έχουν ονοματεπώνυμο. Καλούμε τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να δομήσει ένα σύγχρονο σύστημα ΠΦΥ αξιοποιώντας το υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό της χώρας που θα καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας.»

therealstory-728×90

Σχετικά άρθρα

To megaratv.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.
Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.