Ο Γ. Μπερδελής σε συνάντηση με καταστηματάρχες της Πάχης

Συνάντηση με τους καταστηματάρχες της Πάχης είχε το μεσημέρι της Τρίτης 5 Μαρτίου ο υποψήφιος δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γιώργος Μπερδελής.

Στην συνάντηση που έγινε στο φιλόξενο χώρο του café secret, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» είχε την ευκαιρία να ακούσει αλλά και να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες της περιοχής.

Ο κ. Μπερδελής στην ομιλία του υποστήριξε πως όλοι όσοι είναι υποψήφιοι δήμαρχοι σήμερα έχουν περάσει από θέσεις ευθύνης στον δήμο, ζητώντας από τους καταστηματάρχες να συγκρίνουν το έργο που έχει κάνει ο καθένας.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας, έκανε γνωστό πως όταν ο ίδιος κατείχε θέση ευθύνης στο δήμο, στην Πάχη έγιναν πολλά και σημαντικά έργα που άλλαξαν την εικόνα της, τονίζοντας ότι από το 2010 έως και σήμερα δεν έχει γίνει ούτε μια μικρή παρέμβαση!

Απαριθμώντας κάποια από τα έργα ο κ Μπερδελής θύμισε πως όταν ήταν αντιδήμαρχος τεχνικών έργων στον δήμο Μεγάρων έγιναν:

 1. Μελέτη 12 εκ. δραχμών για αποτύπωση – κτηματολόγιο της περιοχής ώστε να πάρουν οι Παχιώτες την ιδιοκτησία που μέχρι τότε δεν είχαν
 2. Διάνοιξη της εισόδου της Πάχης, ώστε να μειωθούν τα ατυχήματα που γίνονταν
 3. Αποτροπή της περίφραξης των 2 λόφων από τον Στρατό
 4. Μεταφορά 5 μέτρων πιο μέσα στα συρματοπλέγματα απέναντι από τον Άγιο Νικόλα και δεντροφύτευση του χώρου, ώστε οι πεζοί να κινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια
 5. Υδροδότηση της Πάχης και τοποθέτηση μπάρας για να μην κινούνται τις βραδινές ώρες οχήματα παραπλεύρως της γραμμής αιγιαλού, ώστε να μην κινδυνεύουν οι πεζοί
 6. Κατασκευή της πλατείας δεξαμενής
 7. Τοποθέτηση σταμπωτού οδοστρώματος σε όλους τους κάθετους δρόμους
 8. Διάνοιξη του δρόμου προς την Αγία Τριάδα, για να υπάρχει δρόμος διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
 9. Διάνοιξη δρόμου προς το εκκλησάκι του Αη – Γιώργη
 10. Αποτύπωση του Μικρού Νησιού και παραχώρηση του για 10 χρόνια στο δήμο, όπου με μελέτη που υπάρχει στα συρτάρια του δήμου προβλέπεται φωτισμός στο νησάκι και μεταφορά ρεύματος και νερού εκεί κ.α.
 11. Προσπάθεια και πιέσεις για αγορά του ΒΚ 270 (σημερινό παρκινγκ), για να χωροθετηθεί μια μεσαίου τύπου μαρίνα με κύρια αντισταθμιστικά από τον κατασκευαστή της ένα κτήριο για μικρό ναυτικό μουσείο και ένα κτήριο για την στέγαση ναυτικού ομίλου.

Μιλώντας ιδιαίτερα για το τελευταίο θέμα, ο κ. Μπερδελής εξήγησε ότι σκοπός της αγοράς του συγκεκριμένου οικοπέδου ήταν η δημιουργία ενός πλέγματος δράσεων και δραστηριοτήτων που θα απέφεραν ακόμη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην περιοχή της Πάχης.

Μια υποδομή που με την έγκριση του ΓΠΣ (το οποίο ο κ. Μπερδελής εμπνεύστηκε και δημοπράτησε το 2000), δίνει την δυνατότητα ανάπτυξης όλου του παραλιακού μετώπου της πόλης των Μεγάρων.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» και υποψήφιος δήμαρχος, είπε ότι επιβάλλεται η πόλη σε κάποιες δραστηριότητες να αποκτήσει ταυτότητα, κάτι που θα είναι προς όφελος όλων των επαγγελματιών των Μεγάρων.

Ο κ. Μπερδελής τόνισε στους καταστηματάρχες της περιοχής πως μέσα από την «έξυπνη πόλη», (εφαρμογή που το 2014 εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν στελέχη του συνδυασμού του), αυτοί θα μπορούν να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πάχης τα οποία είναι σημαντικά, δεσμευόμενος πως και πάλι ο συνδυασμός «Τώρα» θα πρωτοστατήσει σε αρκετά πράγματα που θα στηριχθούν σε καινοτόμες ιδέες.

Δράττοντας την ευκαιρία προανήγγειλε την δημιουργία του city marketing, δηλαδή την ανάδειξη πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων της περιοχής μας, με σκοπό νέες παρεμβάσεις ούτως ώστε η Πάχη, αλλά και η πόλη μας γενικότερα να γίνουν ανταγωνιστικές.

«Θέλουμε να δώσουμε ταυτότητα στην περιοχή μας, θέλουμε να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματά της με εξωστρέφεια, για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα αλλά και να έρθουν σημαντικά έργα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπερδελής δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας στη νέα εποχή Μπερδελή για τον Δήμο.

Η Ομάδα Επικοινωνίας του συνδυασμού «ΤΩΡΑ»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button