Ενεργοί Πολίτες: «Ανάμεσα σε δύο βάρκες»

Στη χώρα μας ανάμεσα στα τόσα πράγματα που χουν πετάξει οι πολιτικοί μας στο καλάθι των αχρήστων είναι τα ξεκάθαρα λόγια.

 

Το πόσο σημαντικό είναι να έχεις το θάρρος  να υποστηρίζεις  τη γνώμη σου και τις επιλογές σου ο καθένας το καταλαβαίνει.

 

Οποιαδήποτε πολιτική απόφαση πάρει κάποιος που μάλιστα βρίσκεται σε θέση εξουσίας πρέπει να την εκθέτει  στο δημόσιο διάλογο ,να επιχειρηματολογεί υπέρ της και να είναι έτοιμος να δεχτεί τη κριτική. Διαφορετικά μιλάμε για πρακτικές εκ του πονηρού που στόχο έχουν να παραπλανήσουν  τους πολίτες.

 

Μιλάμε ξανά  για  νοοτροπίες που παραπέμπουν στη λογική της συγκάλυψης. Το αιώνιο πρόβλημα για τους πολιτικούς της χώρας μας.

 

Μία τέτοια λογική φάνηκε να έχει ο κύριος Σταμούλης ,ο οποίος όταν ρωτήθηκε από την αντιπολίτευση  για το τι  θέση πήρε σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα αποθεματικά των ταμείων του δήμου, αρνήθηκε να απαντήσει.

 

Προφανώς ο δήμαρχος θεώρησε  ότι αυτό είναι ένα θέμα που δεν αφορά τους πολίτες αλλά μόνο τον ίδιο και  τους συμβούλους του.

 

Ο κύριος Σταμούλης ξεχνάει φαίνεται ότι δεν εξελέγη για να λειτουργεί εν κρυπτώ αλλά  για να απαντάει στα ερωτήματα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που εκπροσωπούν τον μεγαρικό λαό.

 

Αυτή του η στάση προσβάλλει τους πολίτες και παραπέμπει σε πραξικοπηματικές πρακτικές όπου ο πολιτικός που έχει εξουσία νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να βγάζει στο φως τις επιλογές του.

 

Ο κύριος Σταμούλης  επιθυμεί προφανώς να βρίσκεται ανάμεσα σε δύο βάρκες  για να μπορεί έτσι να είναι αρεστός σε όλους. Και σε αυτούς που υποστηρίζουν την επιλογή της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα αποθεματικά των δήμων αλλά και σε αυτούς που αντιτίθεται σε αυτήν.

 

Γι’ αυτό και δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του που όποια και να ναι έχει υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να την υποστηρίξει με όποιο πολιτικό κόστος.

 

Ο κύριος Μιχάλαρος  θεωρεί ότι τίθεται ζήτημα δημοκρατικότητας των θεσμών με την αρνητική στάση του κύριου Σταμούλη να μην θέλει να απαντήσει στο ερώτημα σε ένα θέμα  τόσο σημαντικό για τον τόπο μας.

 

Ως  ενεργοί πολίτες  αλλά και ο κύριος Μιχάλαρος προσωπικά δεν πρόκειται να κάνουμε  καμιά υποχώρηση σε θέματα διαφάνειας. Σε θέματα που αφορούν αποφάσεις για το μέλλον των πολιτών  και που παίρνονται τελικά εν αγνοία τους  αφού κάποιοι αρνούνται επιδεικτικά να τον ενημερώσουν, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πόσο τους υποτιμούν.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button