Επίσκεψη Γ. Κώτσηρα στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους

Στην Κωνσταντινούπολη μετέβη, την Πέμπτη 31 Αυγούστου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, με αφορμή την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, ο κ. Κώτσηρας παρέστη στην πανηγυρική Πατριαρχική και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Ινδίκτου, ενώ την παραμονή παρακολούθησε την Ακολουθία του Εσπερινού στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή.

Κατά την παραμονή του, ο υφυπουργός έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Επισκέφθηκε, επίσης, τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, το Ζωγράφειο και το Ζάππειο και συναντήθηκε με εκπροσώπους του συνδέσμου υποστήριξης ρωμαίικων κοινοτικών ιδρυμάτων.

Για την επίσημη επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Κώτσηρας, δήλωσε: «Νιώθω μεγάλη συγκίνηση που βρέθηκα στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για πρώτη φορά μετά την ανάληψη τον καθηκόντων μου, προκειμένου να παραστώ στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της έναρξης του νέου εκκλησιαστικού έτους.

Είχα την ύψιστη τιμή να γίνω δεκτός από τον Παναγιώτατο, μια εμβληματική προσωπικότητα με διεθνή αναγνώριση και ακτινοβολία, που επιτελεί σπουδαίο έργο για όλο τον Ορθόδοξο κόσμο και όχι μόνον.

Είχα, επίσης, την ευκαιρία να επισκεφθώ τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, το Ζωγράφειο και το Ζάππειο και να συναντηθώ με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς φορείς. Το έργο των σχολείων αυτών είναι πολύτιμο και η προσφορά τους στη διατήρηση και την τόνωση του ελληνικού στοιχείου αδιαμφισβήτητη.

Ακόμη, είχα τη χαρά να συναντήσω τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων και να συνομιλήσω μαζί τους για ζητήματα που τους απασχολούν».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button