Ο Αθ. Μπούρας στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Ελευσίνας και στον Δήμο Ασπροπύργου σύμφωνα με δελτίο τύπου εκ του γραφείου του.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου ο Δήμος Ελευσίνας και οι Σύλλογοι Ποντίων Ελευσίνας και Μαγούλας στα πλαίσια των εκδηλώσεων πραγματοποίησαν ονοματοδοσία της πλατείας έναντι του Συλλόγου Ποντίων ως «Πλατεία Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού».

Ο κ. Μπούρας παρευρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής και Ταξιαρχών, ενώ στη συνέχεια παρουσία του Δημάρχου, κ Αργύρη Οικονόμου, και του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Λευτέρη Κοσμόπουλου, συμμετείχε στη λαμπαδηφορία προς το Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ανήμερα της Ημέρας Μνήμης, ο κ. Μπούρας παρέστη στη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Ασπροπύργου, όπου ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα και ακολούθως κατέθεσε στεφάνι, παρουσία του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Μελετίου, της Δημοτικής Αρχής, του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Κοσμόπουλου, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων και παρέλαση Συλλόγων και Σχολείων του Ασπρόπυργου.

Ο κ. Μπούρας, για την 19η Μαΐου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Τιμούμε τη μνήμη όλων εκείνων που χάθηκαν άδικα, δεν ξεχνάμε τα 353.000 θύματα και αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση του Ποντιακού Ελληνισμού, έχοντας ως κύριο στόχο την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη Διεθνή Κοινότητα».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button