Σε εκδηλώσεις στη Δ. Αττική για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ο Γ. Κώτσηρας

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παρευρέθηκε σε σειρά εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν από τους Δήμους και Πολιτιστικούς Συλλόγους της Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με δελτίο τύπου εκ του γραφείου του.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 15 Μαΐου ο κ. Κώτσηρας έδωσε το παρών στα Άνω Λιόσια, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση, στην εκδήλωση μνήμης που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα» και το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Φυλής «Πάρνηθα».

Την Τετάρτη 18 Μαΐου, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης βρέθηκε στην Ελευσίνα, στην τελετή μνήμης για την Ποντιακή Γενοκτονία που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ελευσίνας και οι Σύλλογοι Ποντίων Ελευσίνας & Μαγούλας, καθώς και στην ονοματοδοσία της πλατείας έναντι του Συλλόγου Ποντίων Ελευσίνας, ως «Πλατεία Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού».

Την Πέμπτη 19 Μαΐου, ο κ. Κώτσηρας παρέστη στην περιοχή της Γκορυτσάς Ασπροπύργου, στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας και εν συνεχεία στην Πλατεία Γενοκτονίας, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Σε μήνυμά του ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., επισημαίνει:

«Η 19η Μαΐου αποτελεί Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
353.000 συμπατριώτες μας έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, οικογένειες και μικρά παιδιά, ξεριζώθηκαν βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες.
103 χρόνια μετά, οι μνήμες δεν θα σβήσουν ποτέ!
Έχουμε ηθικό χρέος να τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων καθώς και όλους τους Έλληνες του Πόντου, για τη διαχρονική και ανεκτίμητη συμβολή τους στην πρόοδο του ελληνικού κράτους».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button