Ο Αθ. Μπούρας παρέστη στα 100 χρόνια του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Μεγάρων και στα Θυρανοίξια των Αγίων Θεοδώρων Κοιμητηρίου Μεγάρων

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, παραβρέθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων οινοποίησης του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Μεγάρων. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γεώργιος Στύλιος, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος μίλησε για θέματα που άπτονται του χώρου της αμπελουργίας.

Ο κ. Μπούρας είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους του Οινοποιείου Gerania Wines και να μάθει την ιστορία του, καθώς αποτελεί έναν από τους πρώτους Αμπελουργικούς Συνεταιρισμούς της Ελλάδας. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο κ. Μπούρας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Στύλιο που αποδέχτηκε την πρόσκλησή του κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Γεώργιο Σακελλαρίου, Πρόεδρο της Τοπικής Μεγάρων και Νέας Περάμου και μέλος της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ., σ’ αυτή τη σημαντική εκδήλωση για τα Μέγαρα. Στην προσφώνησή του ο κ. Μπούρας τόνισε χαρακτηριστικά ότι τα Μέγαρα είναι η πιο αυθεντική περιοχή του πρωτογενούς τομέα με εξαιρετικά και διακριτικά προϊόντα, αφού έχει σημαντική γεωργική παραγωγή (ελαιουργία, οινοποιία, νωπά κηπευτικά προϊόντα), ισχυρή κτηνοτροφία, ανεπτυγμένη πτηνοτροφία και αλιεία και συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού, κ. Παναγιώτη Παπαπαύλο, τα μέλη του συνεταιρισμού, αλλά και τον οινολόγο, κ. Παναγιώτη Μανωλόπουλο. Ακολούθησαν βραβεύσεις των συνεργαζόμενων αμπελουργών, οινοποσία, αναπαράσταση του τρύγου και χορευτικά δρώμενα από τον όμιλο λαϊκής παράδοσης «Αλκάθους και Καρία».

Στη συνέχεια, ο κ. Μπούρας είχε τη χαρά να συμμετάσχει στα Θυρανοίξια του Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων, που βρίσκεται στο Κοιμητήριο των Μεγάρων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος, κ.κ. Κωνσταντίνου. Κατά της διάρκεια της τελετής ετιμήθη τόσο από τον Μητροπολίτη, όσο και από τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Αλέξανδρο Κουργιαλή, ο μεγάλος ευεργέτης όχι μόνο της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της χώρας, κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο οποίος ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ανακαίνιση του ιστορικού ναού. Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Δημάρχου Μεγαρέων, κ. Χρυσόστομου Σύρκου, με θέμα «Η Παλαιά Διαθήκη στις Ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας μας», που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μεγάρων και την χρηματοδότηση του οποίου ανέλαβε ο κ. Μαρτίνος. Το σημαντικό αυτό βιβλίο θα αποτελεί μια παρακαταθήκη στην ορθόδοξη πίστη μας και σημαντική προσφορά για τον τόπο μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button