Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής επισκέφτηκε το πανευρωπαϊκό σωματείο ΑΜΕΑ «Συνεργασία- Δημιουργία»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπων με Αναπηρίες, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, επισκέφτηκε το πανευρωπαϊκό σωματείο ΑΜΕΑ «Συνεργασία- Δημιουργία», όπου και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Σωματείου για τις δυσκολίες, τα προβλήματα αλλά και τις δράσεις και τις προοπτικές του σωματείου.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με ανθρώπους του σωματείου που ασχολούνται με τεχνουργήματα αλλά και νέους επιστήμονες που στηρίζουν τις προσπάθειες του εν λόγω σωματείου. Τονίστηκε δε ιδιαίτερα η ευκαιρία και η ανάγκη κινητοποίησης δυνάμενων για τη στήριξη της κοινωνικής οικονομίας στο πεδίο των ΑΜΕΑ, συνεταιριστικών και κοινωνικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με αξιοποίηση πόρων από τη νέα προγραμματική περίοδο, καθώς και οριζόντια διάχυση των θεμάτων ΑΜΕΑ στην παροχή υπηρεσιών από την τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η στήριξη των σωματείων ΑΜΕΑ, ιδιαίτερα όταν είναι και πιστοποιημένα, αποτελεί υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και αναγνώριση του ρόλου και της κοινωνικής προσφοράς τους με τελικούς ωφελούμενους ανθρώπους με αναπηρίες που διψούν για κοινωνική συμμετοχή και αξιοπρεπή διαβίωση και ποιότητα ζωής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button