Για την ασφαλή και νόμιμη πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα στο Βλυχό Μεγάρων

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015, συνάντηση στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, συνάντηση για τα προβλήματα διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή γύρω από το Βλυχό Μεγάρων, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Δημάρχου Μεγάρων, κ. Γ. Σταμούλη.

 

Στη συνάντηση όπου συμμετείχαν εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ Ελευσίνας, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων και εκπρόσωπος του Συλλόγου Τσιγγάνων «Άγιος Χριστόφορος», ετέθη το θέμα των επιπτώσεων για ευρύτερο κύκλο κατοίκων στην περιοχή πέριξ του Βλυχού από αντικανονικές ενέργειες μέσα στον οικισμό του Βλυχού που καθυστερούν να τύχουν αποκατάστασης από τα αρμόδια συνεργεία και αποτέλεσμα επιχειρήσεις και νοικοκυριά να στερούνται πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα για πολλές ώρες.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη χρήσης των νέων διακανονισμών της ΔΕΗ από κατοίκους του Βλυχού προκειμένου να αποκτήσουν ασφαλή και νόμιμη πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα καθώς και στην ανάγκη ανάληψης σχετικής πρωτοβουλίας για ακόμα φιλικότερους διακανονισμούς εκ μέρους της ΔΕΗ αλλά και για όσους στερούνται σύνδεσης με το δίκτυο έτσι ώστε να αποκατασταθεί η κανονικότητα αλλά και η πρόσβαση σε ένα κοινωνικό αγαθό μείζονος σημασίας και για την εν γένει κοινωνική ένταξη των τσιγγάνων.

 

Ο Δήμαρχος Μεγάρων, κ. Γ. Σταμούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ενεργοποίησης της ΔΕΔΔΗΕ για άμεση αποκατάσταση των ζημιών όταν απαιτείται και προώθησης έξυπνων παρακάμψεων τμήματος του δικτύου έτσι ώστε να επηρεάζεται μικρότερο ή και ελάχιστο τμήμα των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών πέριξ του Βλυχού. Οι εκπρόσωποι της ΔΕΔΔΗΕ και της τοπικής Αστυνομίας ανέλυσαν τις επιχειρησιακές δυσκολίες στην αντιμετώπιση περιστατικών στο Βλυχό, κάνοντας ειδική αναφορά στην κοινωνική διάσταση του ζητήματος και την ανάγκη μέτρων κοινωνικής πολιτικής για την ομαλοποίηση της κατάστασης και στο πεδίο της πρόσβασης στο ηλεκτρικό ρεύμα. Η εκπρόσωπος του συλλόγου τσιγγάνων της περιοχής, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνολικής τακτοποίησης του θέματος της νόμιμης πρόσβασης σε ηλεκτρικό ρεύμα, με την αναγκαία συνεργασία της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ.

 

Κλείνοντας τη συνάντηση, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου και ο Δήμαρχος Μεγάρων, κ. Γ. Σταμούλης, συμφώνησαν στην ανάγκη συνολικής παρέμβασης προς την ΔΕΗ προκειμένου να υπάρξει μια συνολική και βιώσιμη αντιμετώπιση του θέματος της ασφαλούς και νόμιμης πρόσβασης των κατοίκων του Βλυχού στο ηλεκτρικό ρεύμα, ελαχιστοποιώντας έτσι και τις όποιες αρνητικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της ευρύτερης περιοχής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button