Παραμένει ο Αστυνομικός Σταθμός Νέας Περάμου – Μάχη για την Τροχαία

Παρουσιάστηκε σήμερα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών  παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη. Από το δήμο Μεγαρέων παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης και ο αντιδήμαρχος Ιερόθεος Πολυχρόνης, οι οποίοι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές «έδωσαν μάχη» για να αναστρέψουν το σχέδιο συγχώνευσης τμημάτων και σταθμών των Μεγάρων.

 

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο που τέθηκε προς διαβούλευση, οι δύο Αστυνομικοί Σταθμοί του δήμου μας (Κινέττας και Νέας Περάμου) συγχωνεύονται με το Α.Τ. Μεγάρων και το Τμήμα Τροχαίας Μεγάρων συγχωνεύεται με το Τμήμα Τροχαίας Ελευσίνας. Σε αυτή την πρόταση αντέδρασαν οι Σταμούλης – Πολυχρόνης κάνοντας λόγο για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, τόσο γεωγραφικά όσο και εγκληματολογικά, αλλά και για τις συνεχείς υποσχέσεις από πλευράς πολιτικής ηγεσίας περί ενίσχυσης και όχι αποδυνάμωσης. 

 

Αν και υποστηρίχθηκε από πλευράς Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πως οι συγχωνεύσεις των Αστυνομικών Σταθμών Κινέττας και Νέας Περάμου με το Α.Τ. Μεγάρων θα  ενισχύσουν την αστυνόμευση της περιοχής, ωστόσο φαίνεται πως κάνουν πίσω σχετικά με το Σταθμό της Νέας Περάμου ο οποίος θα παραμείνει ανοιχτός. Μεγάλη συζήτηση έγινε και για το Τμήμα Τροχαίας Μεγάρων το οποίο σύμφωνα με το σχεδιασμό συγχωνεύεται με το Τμήμα Τροχαίας Ελευσίνας με έδρα την Ελευσίνα. Ιδιαίτερα προβληματισμένοι φάνηκαν οι παράγοντες του Υπουργείου μετά την ανάπτυξη των επιχειρημάτων της γεωγραφικής θέσης των Μεγάρων και των αποστάσεων που θα καλούνται να καλύψουν τα περιπολικά προκειμένου να βρεθούν στις περιοχές της Κινέττας ή του Αλεποχωρίου.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων πρότεινε, αν εν τέλει γίνει συγχώνευση, η έδρα του νέου Τμήματος Τροχαίας να είναι στα Μέγαρα, καθώς αποτελούν το γεωγραφικό κέντρο της περιοχής με αποστάσεις που δεν ξεπερνούν τα 20 χιλιόμετρα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Ένα επιπλέον δεδομένο που φάνηκε πως θα παίξει ρόλο σε μιά τέτοια απόφαση είναι η δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου του πρώην 7ου Δημ. Σχολείου στο Μελί, το οποίο εξετάστηκε από κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ και υπήρξε θετική γνωμοδότηση και για τη χρήση του οποίου εκρεμμεί η εξέταση της προσφυγής του Δήμου Μεγαρέων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

 

Μία επιπλέον πρόταση που έγινε από τους Σταμούλη – Πολυχρόνη και υπήρξε διαβεβαίωση πως θα υλοποιθεί ήταν η ενίσχυση της περιοχής του Δήμου με Κινητή Αστυνομική Μονάδα για την αστυνόμευση των απομακρυσμένων οικισμών.

 

Παράγοντες του Υπουργείου δηλώνουν πως μέσα από τη διαβούλευση με τους τοπικούς Φορείς υποβλήθηκαν προτάσεις και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία θα συνεκτιμηθούν, με γνώμονα την όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη κατάρτιση του τελικού Σχεδίου αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, με βάση τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Να σημειωθεί πως το τελικό σχέδιο και η υλοποίηση της αναδιοργάνωσης θα γίνει μετά το Μάρτιο του 2016 με τη νέα φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

 

Με αφορμή τις παρουσιάσεις του Σχεδίου αναδιάρθρωσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης έχει κάνει την ακόλουθη δήλωση:

 

«Είχαμε δεσμευτεί, ως Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ότι τα Σχέδια αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών θα τεθούν υπόψη των τοπικών φορέων και των κοινωνιών. Και αυτό κάνουμε με τις παρουσιάσεις που έχουμε προγραμματίσει σε όλη τη χώρα. Η διαδικασία αυτή μας έχει προσδώσει μια δυναμική, που μας επιτρέπει να αφουγκραστούμε τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, να βελτιώσουμε τα επιμέρους Σχέδια αναδιάρθρωσης και να παρέμβουμε όπου απαιτείται, έτσι ώστε τα τελικά Σχέδια να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρη και κυρίως πιο αποτελεσματικά, προς όφελος των πολιτών». 

 

(φώτο αρχείου)

Παρόμοια άρθρα

Back to top button