Νέα κατάληψη 2ου Λυκείου Μεγάρων, συμβολικού χαρακτήρα

Σε κατάληψη για ακόμη μια φορά προέβησαν οι μαθητές του 2ου λυκείου Μεγάρων, η οποία σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία έχει συμβολικό χαρακτήρα.

10 από τα 15 μέλη του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου ψήφισαν υπέρ της συμβολικού χαρακτήρα κατάληψης του σχολείου τους μετά από συνεδρίαση και έχοντας την πλειοψηφία των συμμαθητών τους έλαβαν την τελική απόφαση πραγματοποίησης της.

Οι λόγοι της κατάληψης είναι συγκεκριμένοι και παρατίθενται στο κάτωθι κείμενο το οποίο έφτασε στα χέρια μας από μαθητές του λυκείου.

«Σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις που λάβαμε, ένα νέο πανελλήνιο κύμα μαθητικών καταλήψεων ξεκινάει την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου. Η υπουργός Παιδείας Κα. Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε – αμέσως μετά τις μαζικές καταλήψεις των μαθητών και τον όχλο που όλη η κατάσταση δημιούργησε – πως θα υπάρξουν κυρώσεις για τους μαθητές όπου υπέγραψαν υπέρ των καταλήψεων.

Αυτές οι κυρώσεις είναι οι εξής:

– Καθώς η τηλεκπαίδευση είναι πλέον υποχρεωτική για όλους τους μαθητές (κάτι που δεν υποστηρίζει η Ε.Ε.) όσοι μαθητές υπέγραψαν δεν θα έχουν δικαίωμα στην τηλεκπαίδευση με αποτέλεσμα να σημειώνονται κανονικά οι απουσίες.

– Να γίνεται μάθημα τα Σάββατα και σε αργίες ώστε να συμπληρωθούν οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν.

– Η βίαιη απομάκρυνση των μαθητών από την μαθητική τους πορεία με την βοήθεια αστυνομικών δυνάμεων (ρίψης χημικών, ξυλοδαρμός ανηλίκων) έπειτα από εντολή της κυρίας Κεραμέως.

Η τηλεκπαίδευση επιστρατεύτηκε για την αντιμετώπιση των καταλήψεων, ενώ δεν ξεκίνησε για τα 150 σχολεία που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Επιπλέον, οι μαθητές ζητούν την υποστήριξη των γονέων και των εκπαιδευτικών ώστε να μπει «τείχος» στο μέτρο για τηλεκπαίδευση και απουσίες στους μαθητές που συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις.

Κάθε μαθητής έχει δικαίωμα της υποστήριξης της άποψης του και στην ελεύθερη βούληση.

Η κατάληψη θα ευνοήσει όλους τους μαθητές διότι θα δοθεί το δικαίωμα σε όλους να έχουν πρόσβαση στα διαδικτυακά μαθήματα ένα δικαίωμα που αναιρεί το υπουργείο παιδείας από όλους εμάς, γιατί οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα είμαστε πλέον νικητές αφού αναγκάσαμε το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση να μας ακούσουν.

Η κατάληψη σε καμία περίπτωση δεν γίνεται ενάντια στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και του Διευθυντή αλλά έχει συμβολικό κυρίως χαρακτήρα ώστε αυτή η κίνηση να ευνοήσει ολόκληρη την μαθητική κοινότητα της Ελλάδας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button