1ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού στα Μέγαρα από τον Κούρο

Η Εθελοντική Ομάδα “Κoύρος” Μεγάρων σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής  στα πλαίσια του πανελλήνιου προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω” διοργάνωσαν εκπαιδευτική δράση στα Πευκάκια Μεγάρων την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 ώρες 09.00-12.00.

 

Συμμετείχαν 80 παιδιά από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, 17 παιδιά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ασπρόπυργου και 13 παιδιά από το 3ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας.

Συγκεντρώθηκαν τα παιδιά σε αμφιθεατρικό χώρο μέσα στο αλσύλλιο και ενημερώθηκαν για την έννοια του εθελοντισμού και πώς εφαρμόζεται αυτή από τη συγκεκριμένη ομάδα.

 

Μετά τα παιδιά έκαναν ένα συμβολικό καθαρισμό του χώρου.

Στη συνέχεια  χωρίστηκαν τα παιδιά σε ομάδες, οι οποίες υλοποίησαν κυλιόμενα τις εξής δραστηριότητες:

α. Επίσκεψη στα γραφεία του συλλόγου και ενημέρωση για την χρησιμότητα της ανακύκλωσης από το υπεύθυνο μέλος του Κούρου Κο Νάστο Παναγιώτη με συμμετοχή τους σε δράση ανακύκλωσης χαρτιού

β. Επίδειξη τρόπων πυρόσβεσης και δασοπροστασίας, παρουσίαση του πυροσβεστικού οχήματος, συμμετοχή των παιδιών σε δραστηριότητα από τον Πρόεδρο του ΚΟΥΡΟΥ Κο ΡΗΓΑ Μελέτη

γ. Επίδειξη αναδάσωσης και συμμετοχή σε φύτεμα δενδρυλλίων και ανθέων από το !ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μεγάρων

δ. Συμμετοχή σε βιωματικό εργαστήριο οδικής ασφάλειας από εγκεκριμένο   μέλος της ομάδας Κούρος κ. Γιαννόπουλο Σωτήριο

ε. Εικαστικό εργαστήριο στη φύση με υλικά της φύσης από την Κα Τσίγκου Αλεξάνδρα

 

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία των παραπάνω δράσεων ήταν η συμβολή του 1ου  συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μεγάρων και ιδιαίτερα του Αρχηγούς τους κους Κωνσταντίνο Σωτηρίου, Κατερίνα Βαγιάνου Κωνσταντίνο Καϊμάκι, Γιώργο Σταυρόπουλο.

 

Ευχαριστούμε τους Κους Κακαγή Σπύρο, Μιχαλόπουλο Βασίλη, Πέτρου Νίκο που ήταν οι χειριστές των Πυροσβεστικών Οχημάτων του Συλλόγου “Κούρος”

 

Ευχαριστούμε  τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Σταμούλη Γρηγόριο   τόσο για την υποστήριξη σ’ αυτή τη δράση αλλά και για την φυσική του παρουσία, όπως και τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ κ. Κορώση Σπυρίδων , τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής της Α/μιας Εκπ/σης του Δ. Μεγάρων κ. Κολάτα Ιωάννη καθώς και τους υπαλλήλους της ΔΗΚΕΔΗΜΕ που βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί η δράση.

 

Υπεύθυνες Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της  Διεύθυν-σης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής ήταν η  κυρία  Τσιγκου  Αλεξάνδρα και η κυρία  Σταματοπουλου Γωγώ και Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ελένη Αποστόλου, Διονυσία Τέντε, Μαρίνα Αϊβαζίδη, Αθηνά Μιχελοπούλου, Δώρα Κατρακούλη, Θωμαίς Καλαμαρά, Βιβή Πιπέρου, Βασιλική Ανδρεοπούλου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button