Μείωση κατά 50% εγγυητικής επιστολής προς ΕΥΔΑΠ

Έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο

Νέα κερδοφόρα συμφωνία του Δήμου με την ΕΥΔΑΠ

Ολοκληρώθηκε με την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαρέων η μείωση της εγγυητικής επιστολής που προϋποθέτει η συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ, από 200.000 σε 100.000 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ιδιαιτέρως σημαντική γιατί πλέον οι εγγυητικές επιστολές που καταθέτουν οι Δήμοι είναι απολύτως δεσμευτικές και επίσης ή μείωση του ποσού της εγγυητικής επιστολής στο μισό, φανερώνει και αποδεικνύει την διάθεση από πλευρά της Εταιρείας να ενισχυθεί η συνεργασία ΔήμουΕΥΔΑΠ.

 

Νέα σημαντική συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ

 

Ταυτόχρονα με τη μείωση της εγγυητικής επιστολής και τη συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ για το δίκτυο ύδρευσης των Μεγάρων, όπου η Εταιρεία θα διαχειρίζεται το δίκτυο και θα μειώσει κατά 20 εκατομμύρια το χρέος του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ (μία συμφωνία την οποία προσπάθησαν επανειλημμένως να συνάψουν οι προηγούμενες διοικήσεις χωρίς επιτυχία), η Διοίκηση του Δήμου ανακοινώνει μία νέα σημαντική συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ.

Μετά από τις διαδοχικές συναντήσεις του Δημάρχου με τον Πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ και στελέχη της Εταιρείας, η Διοίκηση του Δήμου πέτυχε να δοθεί παράταση στη λήξη εγγυητικής επιστολής που είχε υπογράψει η πρώην Διοίκηση του Δήμου Νέας Περάμου με την εταιρεία.

Η Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων με τη νέα συμφωνία, κατάφερε να μην εκπέσει εγγυητική επιστολή που είχε υπογράψει ο Δήμος Νέας Περάμου με την εταιρεία (αφορούσε το έργο των συνδέσεων στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στο δίκτυο)  και συμφώνησε με την ΕΥΔΑΠ να μεταφερθεί η λήξη της εγγυητικής επιστολής, από το τέλος Απριλίου στα τέλη Ιουνίου. Η συγκεκριμένη εγγυητική επιστολή υπογράφηκε υπό τη μορφή δανείου αξίας 400.000ευρώ.

 

Σημαντικό οικονομικό όφελος

 

Ταυτόχρονα ο Δήμος Μεγαρέων αναλαμβάνει με αυτεπιστασία, την ολοκλήρωση του έργου των συνδέσεων στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς το συνολικό οικονομικό όφελος για το Δήμο, από αυτή την εξέλιξη, θα ανέλθει στο ποσό των 250.000 ευρώ.

Το οικονομικό όφελος προκύπτει από την ακύρωση της συμφωνίας με τον εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο των συνδέσεων και το είχε κοστολογήσει στις 470.000 ευρώ.  Ο Δήμος Μεγαρέων θα ολοκληρώσει το έργο με δικά του μέσα, με δικά του συνεργία, με αποτέλεσμα να παραμείνει στα ταμεία του Δήμου το ιδιαιτέρως αξιόλογο ποσό των 250.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα έχει συμφωνηθεί με την ΕΥΔΑΠ η υπογραφή, συμπληρωματικής συμφωνίας για την παραχώρηση στην Εταιρεία -μετά την ολοκλήρωση των συνδέσεων– και του συγκεκριμένου τμήματος του δικτύου ύδρευσης της Νέας Περάμου.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης επαναλαμβάνει ότι με συνέπεια και αποφασιστικότητα θα συνεχίσει να εργάζεται προς όφελος της κοινωνίας. Η διοίκηση αποδεικνύει ότι είναι αποφασισμένη και συγκρούεται καθημερινά  με νοοτροπίες του παρελθόντος. Η διοίκηση αποδεικνύει έμπρακτα, με τις αποφάσεις και την πρακτική της, ότι μοναδικός δρόμος ανάπτυξης, στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα και ο τόπος, αποτελεί η αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των ευκαιριών που προκύπτουν, μόνο όταν υπάρχει σαφές και αξιόπιστο σχέδιο για την πόλη.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button