Μήνυση για την ανακοίνωση που έκανε λόγο για «δολοφονία» εργαζομένου

Στη σκληρή ανακοίνωση του Συντονιστικού Εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία και Συμβασιούχων Αττικής για το θάνατο του εργάτη στο Δήμο Μεγαρέων απάντησε με μήνυση ο Δήμος Μεγαρέων.

 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Μεγαρέων Ιερόθεος Καστάνης, δήλωσε στο MegaraTv πως η διαδικασία της πρόσληψης και της τοποθέτησης έγινε με τον τρόπο που προβλέπεται από τη νομοθεσία, ωστόσο ο ίδιος και η ΠΟΕ-ΟΤΑ διαφωνούν με τη διαδικασία και ζητούν από τους εργαζόμενους να μην υπογράφουν τις υπεύθυνες δηλώσεις για την τοποθέτηση στις υπηρεσίες καθαριότητας. Αυτό όμως δεν ακυρώνει τη νομιμότητα της διαδικασίας.

 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου και του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη στα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα, όπως τα χαρακτήρισε, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα σε διάφορα site με μήνυση κατά παντός υπευθύνου σχετικά με την υπόθεση του θανάτου του άτυχου συμβασιούχου της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Μεγαρέων Γιώργου Σταμέλου.

 

Στις αναρτήσεις αυτές γινόταν αναφορά σε «θάνατο εργαζομένου στην Κοινωφελή, ο οποίος εργαζότανε παράνομα στην καθαριότητα του Δήμου σε εργολάβο»,  «Δολοφονία εργαζομένου» και καταγγελίες κατά της Διοίκησης του Δήμου και προσωπικά κατά του Δημάρχου Μεγαρέων  και του Σωματείου των Εργαζομένων.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης διευκρινίζε σε σχετικό Δελτίο Τύπου:

«Όλα αυτά είναι ψευδή και συκοφαντικά και προφανώς όποιος τα αναπαράγει έχει σχετικές ευθύνες ποινικά κολάσιμες.

 

Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είχε προσληφθεί κανονικότατα και σύμφωνα με τις διαδικασίες και τις οδηγίες του υπουργείου εργαζότανε στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και όχι σε  εργολάβο.

 

Η διοίκηση του Δήμου από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκε το τραγικό ατύχημα έκανε όλες τις νόμιμες διαδικασίες τόσο για να σωθεί ο άνθρωπος όσο και για να βρεθούν και να καταλογιστούν οι όποιες ευθύνες όπου κι αν υπάρχουν.

 

Παράλληλα ο Δήμος στηρίζει με κάθε τρόπο την οικογένεια του εκλιπόντος.

 

Ας σταματήσουν λοιπόν κάποιοι να εκμεταλλεύονται το τραγικό αυτό ατύχημα. Και ασφαλώς ας σταματήσουν οι επιτήδειοι να λένε ψέματα και να συκοφαντούν.

 

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος εναντίον αυτών θα κινηθεί δικαστικά για αποκατάσταση της αλήθειας.»

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συντονιστικού Εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία και Συμβασιούχων Αττικής, όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ergazomenoisepedamina.blogspot.gr:

 

«Εξοργισμένοι ενημερωθήκαμε πως η απόπειρα δολοφονίας του συναδέλφου ολοκληρώθηκε!

 

Ο Γιώργος Σταμέλος συνάδελφος μας, νέος άνθρωπος, εργαζόμενος στα πεντάμηνα 35 ετών, στο Δήμο Μεγάρων, κατέληξε σήμερα έπειτα από 4μηνη νοσηλεία στις εντατικές. Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Σωματείου ο ένας με την εντολή του και ο άλλος με την ανοχή του μας καλούν να θρηνήσουμε.

 

Τι μας καλούν να πενθήσουμε; Οι ίδιοι τόσο καιρό παραμέναν μουγκοί και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποσιωπήσουν το γεγονός ότι πενταμηνίτης εργαζόταν παράνομα σε εργολάβο στην καθαριότητα με αποτέλεσμα να πέσει από το απορριμματοφόρο και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Κυβέρνηση και Δήμαρχοι δολοφονούν!!! Αυτή είναι η πολιτική τους! Να στραγγίζουν τους εργαζομένους και μετά να τους στέλνουν στο τάφο!

 

Πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή; 495 ευρώ και ένα μεροκάματο των 19 ευρώ;

Όχι πια συνάδελφοι!

Η πολιτική τους για τζάμπα εργαζομένους και ανθρώπους νεκρούς τώρα θα σταματήσει.

Από σήμερα τίποτε πια δεν θα είναι το ίδιο!

 

Από το πρωί όλοι οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα, απολυμένοι ή επισφαλώς εργαζόμενοι, όλοι οι άνεργοι, όλη η νεολαία θα πρέπει να δώσουμε το παρόν το κέντρο αγώνα μας στη Σταδίου 29!

 

Όχι άλλο αίμα!

Όχι στη σκλαβιά της ανακύκλωσης και του θανάτου!

Είμαστε άνθρωποι! Δεν είμαστε σκουπίδια!

Η εξέγερσή μας οφείλει να είναι η απάντηση μας…

Τα ψέματα τους τέλειωσαν… Οι αποφάσεις τους για τις ζωές μας τέλειωσαν…

 

Δεν θρηνούμε! Είμαστε εξοργισμένοι! Η δολοφονία του συναδέλφου μας δεν θα μείνει αναπάντητη!»

 

Σχετικά με το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί ο εισαγγελέας, ο οποίος αναζητά τους υπεύθυνους σύνταξης της παραπάνω ανακοίνωσης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button