ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων για τον θάνατο του εργάτη καθαριότητας του Δήμου Μεγαρέων

Η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της προς τους οικείους του αδικοχαμένου συμπολίτη μας κ. Γεώργιου Σταμέλου, και την συμπαράσταση προς την οικογένεια του.

 

Χωρίς καμιά διάθεση μικροπολιτικής εκμετάλλευσης σχετικά με τον χαμό του άτυχου Γιώργου, οφείλουμε να επισημάνουμε τις σοβαρές ελλείψεις στα μέτρα ασφάλειας και πρόληψης ατυχημάτων, όχι μόνο στο δήμο μας αλλά στο σύνολο των Ο.Τ.Α πανελλαδικώς.

 

Οι συνεχείς περικοπές πόρων προς την τοπική αυτοδιοίκηση, που έχουν σαν αποτέλεσμα, να λαμβάνονται ημίμετρα για την στοιχειώδη και τυπική λειτουργία των υπηρεσιών (συμβασιούχοι 5 μηνών χωρίς κάποια εκπαίδευση για τον τομέα εργασίας τους, άλλες φορές ανασφάλιστοι «εθελοντές» κλπ), έχουν δυστυχώς  σε πολλές περιπτώσεις τραγικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

 

Ως ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων θέλουμε να καταγγείλουμε την ελλιπή εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας ειδικά στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας.

  • Μηδενική εκπαίδευση προσωπικού
  • Ανεπαρκής εξοπλισμός (κράνη, γάντια, μάσκες)

 

Καθώς και τις βαρύτατες ευθύνες των παριστάμενων αρχών για την τήρηση τους.

 

Επίσης θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι λόγο της μικρής διάρκειας συμβάσεων των συμμετεχόντων στα προγράμματα κοινής ωφέλειας, δεν θα πρέπει να απασχολούνται σε θέσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πως οι θέσεις εκείνες πρέπει να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό.

 

Σταθερή θέση μας αποτελεί ότι οι Ο.Τ.Α χρειάζονται εργαζόμενους με σταθερή και μόνιμη εργασία, έχοντας πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, ειδικευόμενους για το αντικείμενο εργασίας τους, με έλεγχο στην τήρηση των κανονισμών ασφαλείας και υγιεινής  όπως προστάζει η εργατική νομοθεσία.

 

Με σεβασμό στη μνήμη

Του Γιώργου Σταμέλου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button