Γρ. Σταμούλης: «Η καταξίωση του Νίκου Παπαπανούση προσφέρει αίγλη στην πόλη μας»

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη στον συμπολίτη Αρχιτέκτονα Νίκο Παπαπανούση και τη συνεργάτιδά του Τατιάνα Κούπα που έλαβαν το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό κατασκευής του πρώτου οικισμού στον Άρη.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη:

Ο συμπολίτης πασίγνωστος πλέον Αρχιτέκτων Νίκος Παπαπανούσης είναι ένα από τα μέλη της ομάδας που σχεδίασε τις πρώτες ανθρώπινες κατοικίες στον Άρη!

Το έγκυρο μηνιαίο περιοδικό «Gala» με ευρεία κυκλοφορία, στο τεύχος του Ιανουαρίου, αφιερώνει 6 σελίδες στο μέγα εγχείρημα της εγκατοίκησης στον πλανήτη Άρη και στους βραβευμένους Αρχιτέκτονες Νίκο Παπαπανούση και την συνεργάτιδά του Τατιάνα Κούπα, που έλαβαν το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό κατασκευής του πρώτου οικισμού στον Άρη.

Σχολιάζοντας το γεγονός ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Είναι πραγματικά φανταστικό το γεγονός, ότι σε μία δεκαετία όπως λένε οι ειδικοί, θα κατασκευαστούν στον πλανήτη Άρη οι πρώτες ανθρώπινες κατοικίες, δηλαδή μία αποικία.

Είναι δε συγκλονιστικό, ότι η κατασκευή του οικισμού αυτού θα βασιστεί στην πρωτοποριακή και βραβευθείσα ιδέα καθώς και στην επιστημονική εργασία ενός Μεγαρίτη του φίλου Αρχιτέκτονα Νίκου Παπαπανούση και της συνεργάτιδάς του Τατιάνας Κούπα.

Διαβάζοντας στο αφιέρωμα του περιοδικού «Gala» την περιγραφή και τη λειτουργία της πρώτης ανθρώπινης αποικίας στον Άρη υποκλίνομαι στη σύγχρονη πρωτοποριακή σκέψη, στην σπουδαία αυτή επιστημονική εργασία, με σφραγίδα Ελληνικής προέλευσης, που μας ξεπερνάει κι αγγίζει αληθινά το όνειρο και προσωπικά συναισθάνομαι την ιστορική αξία του γεγονότος και την σπουδαία προσωπικότητα του Νίκου Παπαπανούση, ο οποίος φαίνεται έχει στο DNA του κάτι από την δημιουργία των Μεγαριτών της κλασσικής αρχαιότητας, που εκείνοι είχαν γράψει ιστορία με τις αποικίες τους στον τότε γνωστό κόσμο κι αυτός έχει ήδη συνδέσει το όνομά του με την πρώτη αποικία στον πλανήτη Άρη!

Η καταξίωση του Νίκου Παπαπανούση προσφέρει αίγλη στην πόλη μας και στον Δήμο προσφέροντας προστιθέμενη αξία στα Μέγαρα και του οφείλουμε πολλές ευγνώμονες ευχαριστίες και θερμά συγχαρητήρια.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button