Ο δήμος Μεγαρέων κατέθεσε προσφυγή ενώπιον του ΓΓΑΔ Αττικής για την κατασκευή οικισμού των τσιγγάνων στο όρος Πατέρας

Ο δήμος Μεγαρέων κατέθεσε προσφυγή ενώπιον του ΓΓΑΔ Αττικής για την παράνομη έκδοση οικοδομικών εργασιών από την Υπηρεσία Δόμησης του δήμου Ελευσίνας και τις εργασίες που γίνονται στο όρος Πατέρας.

 

Αυτή είναι ακριβώς η νομική διαδικασία που πρέπει να προηγηθεί από την αίτηση ακύρωσης και την εκδίκαση προσωρινών μέτρων στο Διοικητικό Εφετείο για να σταματήσουν οι εργασίες.

 

Είναι γνωστό ότι ο δήμος Μεγαρέων με την αρ.απ.363/2014 της Οικονομικής Επιτροπής όρισε πληρεξούσιο δικηγόρο για να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα που απαιτούνται και έχει υποχρέωση να ασκήσει για να επιτύχει τη διακοπή των εργασιών.

 

Είναι γνωστό επίσης ότι οι εργασίες που γίνονται αυτή τη στιγμή είναι απολύτως παράνομες, αφού αφενός δεν υπάρχει άδεια οικοδομικών εργασιών από την Υπηρεσία Δόμησης του δήμου Μεγαρέων, που είναι η μόνη αρμόδια υπηρεσία που μπορεί να την εκδώσει σύμφωνα με το ΦΕK 2883/14-11-2013, αφετέρου με το εγκεκριμένο ΓΠΣ των Μεγάρων η κορυφογραμμή του όρους Πατέρας ορίζεται ως ζώνη απολύτου προστασίας, η οποία δεν επιδέχεται καμία οικοδομική δραστηριότητα.

 

 

Είναι πολύ σημαντικό να μην εξελιχθούν και ολοκληρωθούν οι οικοδομικές εργασίες γιατί το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι πίσω από τέτοιες δραστηριότητες κρύβονται άλλες προθέσεις. Έτσι κι εδώ επειδή θεωρούμε δεδομένη τη μη έλευση κανενός Ρομά, πιστεύουμε ότι μια τέτοια κατασκευή περιφραγμένη μπορεί άνετα να χρησιμεύσει στην κεντρική διοίκηση ως κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών.

 

 

Αντίθετα, πολύ ανησυχητικές είναι οι δηλώσεις του νεοεκλεγμένου Δημάρχου Μεγαρέων κ. Σταμούλη έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής την ημέρα της παράστασης και διαμαρτυρίας, όταν δήλωσε αυτολεξεί ότι «..δεν είμαστε αντίθετοι στην κατασκευή του έργου στο όρος Πατέρας..».

 

 

Η διοίκηση μας είχε ως στόχο την κατασκευή αιολικού πάρκου στην κορυφογραμμή του όρους Πατέρας και έχει ήδη χωροθετήσει πάρκο αναρρίχησης στη συγκεκριμένη περιοχή.

 

 

Κάθε παράνομη εργασία πρέπει με κάθε τρόπο να σταματήσει, γιατί οι πολίτες θα πρέπει να αισθάνονται ότι ζουν σε κοινωνίες ίσης μεταχείρισης, ίσων ευκαιριών και απόλυτης ισονομίας.

 

 

Είναι απαράδεκτο να πηγαίνει ταχύτατα αυτόφωρο ένας πολίτης που σήκωσε π.χ. ένα μαντρότοιχο χωρίς άδεια και εδώ να πηγαίνει ο ίδιος ο Δήμαρχος με τους υπηρεσιακούς παράγοντες να καταγγέλλει ότι γίνονται παράνομες εργασίες χωρίς άδεια και ο αρμόδιος Εισαγγελέας να επιτρέπει να συνεχιστούν οι εργασίες και να απαγορεύει την αυτόφωρη διαδικασία! Αυτή είναι η ισονομία και η ισοπολιτεία;

 

 

Οι ενέργειες που απαιτούνται να γίνουν από την πλευρά της απερχόμενης διοίκησης έχουν εκτελεστεί στο έπακρο και στη συνέχεια από την πλευρά της αντιπολίτευσης θα συμβάλλουμε στην προσπάθεια της νέας διοίκησης που πρέπει να συνεχιστεί για να μην υποστούμε νέα δεινά. Για τη διοίκηση μας ισχύει ότι τα προβλήματα μας ενώνουν και όχι μας χωρίζουν, κάτι που ο κ. Σταμούλης χρησιμοποίησε με δόλιο τρόπο για να κερδίσει τις εκλογές.

 

Διαβάστε επίσης:

Video: Μετεγκατάσταση Ρομά: Αναζητούν τη χρυσή τομή αλλά οι εργασίες συνεχίζονται

Video: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την έναρξη εργασιών στο Κανδήλι

Video: Συν.Τύπου – Ενέργειες διοίκησης για την ανάκληση άδειας εργασιών στο Κανδήλι

Βλέπει φως αλλά δεν καθησυχάζει ο Γρ. Σταμούλης – Συνεχίζονται οι εργασίες στο Κανδήλι

Λεωφορεία από Μέγαρα και Νέα Πέραμο για τον αποκλεισμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Μεταφέρθηκαν οι πρώτοι οικίσκοι στο Κανδήλι με συνοδεία ΜΑΤ

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο όρος Πατέρας για τη μετεγκατάσταση Ρομά

Προσφυγές στο ΣτΕ για την ακύρωση της απόφασης μετεγκατάστασης στο Κανδήλι

Μετεγκατάσταση Ρομά: Παράταση έναρξης εργασιών κατεδάφισης στον καταυλισμό του Χαλανδρίου

Καθησυχάζουν οι αρχές σχετικά με τις εργασίες στο Κανδήλι

Παρόμοια άρθρα

Back to top button