Μέριμνα του δήμου για την ασφαλή διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων

Τα προβλήματα που δημιουργούνται στο περιβάλλον από την ανεξέλεγκτη ρίψη των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων και το ζήτημα της ασφαλούς διαχείρισης  αυτών το οποίο άπτεται της δημόσιας υγείας, εξετάστηκαν σε δύο διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στις 28/01/15 και 30/01/15  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. 

 

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου παρευρέθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Δήμα, η Διευθύντρια του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας κ. Φρατζέσκα Υδραίου, Γεωπόνος, η οποία ενημέρωσε τον Δήμαρχο, τους Αρμόδιους Αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες, σχετικά με την ασφαλή διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων στα πλαίσια πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόζεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, σε Δήμους που επιθυμούν να συνεργασθούν και να ενταχθούν σε αυτό.

 

Στην συνέχεια σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Δήμας, ενημέρωσε σχετικά, τους εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων καθώς και τους  γεωπόνους των γεωργικών καταστημάτων της περιοχής, δεδομένου  ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας (Ν. 4036/2012), από τα μέσα του 2015 θα είναι υποχρεωτική για τους χρήστες, η ασφαλής και με συγκεκριμένες προδιαγραφές διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, κατόπιν έγινε ανταλλαγή απόψεων και οι παρευρισκόμενοι ενέκριναν θετικά την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και αποδέχθηκαν την ένταξή τους στο πιλοτικό πρόγραμμα.

 

Πριν την έναρξη του προγράμματος, θα διοργανωθεί με μέριμνα του Δήμου ημερίδα για την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού σχετικά με την ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων και την ασφαλή διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων και θα επακολουθήσουν διαδοχικές εκπαιδεύσεις των αγροτών.

 

Είναι ένα πρόγραμμα, η εφαρμογή του οποίου θα βοηθήσει πάρα πολύ στην προστασία του περιβάλλοντος και στη διαφύλαξη της υγείας των πολιτών.

 

                

Παρόμοια άρθρα

Back to top button