Αναρριχητικό πάρκο στο όρος Πατέρας

Την δημιουργία αναρριχητικού πάρκου σε απόκρημνη περιοχή του όρους Πατέρας αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων στην συνεδρίασή του της 17/12/2013. Με την απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο επικύρωσε την απόφαση την οποία είχε λάβει η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και στην οποία προτεινόταν η δημιουργία του.

Το πάρκο βρίσκεται στην περιοχή Αετοφωλιά του Πατέρα και ήδη εκεί αναπτύσσονται αναρριχητικές δραστηριότητες κυρίως από μέλη του Ορειβατικού Συνδέσμου Αθηνών.

Σκοπός της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η συμμετοχή και η συμβολή του Δήμου στην ανάπτυξη νέων μορφών αθλητισμού στην περιοχή η οποία θα αυξήσει των αριθμό των επισκεπτών και θα έχει θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

anarrixitiko2

Εισηγητής του θέματος ήταν ο αντιδήμαρχος κ. Κλεάνθης Βαρελάς ο οποίος αναφέρθηκε στις θετικές επιπτώσεις οι οποίες θα προκύψουν από την δημιουργία του πάρκου.

Η αναρρίχηση σε βράχο είναι ένα αναπτυσσόμενο στην Ελλάδα άθλημα το οποίο διεξάγεται όλες τις εποχές του χρόνου και συγκαταλέγεται στις εναλλακτικές μορφές τουριστικού αθλητισμού οι οποίες αποτελούν μια νέα και ισχυρή τάση στην τουριστική αγορά. Το άθλημα δίνει την δυνατότητα στον σύγχρονο τουρίστα να καλύψει όχι μόνο τη διασκέδαση και την αναψυχή του αλλά και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα.

Η περιοχή της Αετοφωλιάς ή Αετοράχης, με την μορφολογία και το ανάγλυφό της, βοηθά να δημιουργηθούν πολλές αναρριχητικές διαδρομές. Ήδη έχουν δημιουργηθεί 30 διαδρομές από αναρριχητές οι οποίοι τις έχουν διαμορφώσει με δικά τους μέσα. Επικεφαλής των δράσεων είναι ο κ. Δημ. Τιτόπουλος, μέλος του Ορειβατικού Συνδέσμου Αθηνών, εκπαιδευτής ορειβασίας και αναρρίχησης και οδηγός βουνού της ομοσπονδίας ορειβασίας ΕΟΟΑ.

anarrixitiko3

Παρόμοια άρθρα

Back to top button