«Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής στην πλατεία Αγίου Ιωάννου Χορευταρά»

Λ. Κοσμόπουλος: «Αισθάνομαι ειλικρινή συγκίνηση να διοργανώνουμε απόψε, στην πόλη που τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμο δημότη, μια τέτοια μεγάλη συναυλία»

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, εχθές Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, στην πλατεία Αγίου Ιωάννου Χορευταρά στα Μέγαρα, όπως αναφέρει δελτίο τύπου του αντιπεριφερειάρχη, Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Το μουσικό αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση του Μίκη Θεοδωράκη ερμήνευσαν η ορχήστρα μουσικών «Μίκης Θεοδωράκης», με τον Δημήτρη Μπάση, τον Παναγιώτη Πετράκη, την Μπέττυ Χαρλαύτη και τον Άγγελο Θεοδωράκη ταξίδεψε το πλήθος των παρευρισκομένων σε πολύ γνωστές και συνυφασμένες με την ιστορία της πατρίδας μας μελωδίες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε με την βοήθεια του Δήμου Μεγαρέων, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τίμησε τον πρώην δήμαρχο Μεγαρέων, Χρυσόστομο Δ. Σύρκο, για την προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση, με αφορμή ότι είχε εισηγηθεί και επί Δημαρχείας του είχε τιμηθεί ως επίτιμος δημότης Μεγάρων ο Μίκης Θεοδωράκης.

Σχετικά ο κ. Κοσμόπουλος ανέφερε: «Ζήσαμε μια πολύ συγκινητική βραδιά, όπου η ποίηση και η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη ζωντάνεψαν χάρη στις εξαιρετικές ερμηνείες της ορχήστρας και των ερμηνευτών, τους οποίους και ευχαριστώ. Ως Περιφέρεια Αττικής, τιμούμε τον μεγάλο Έλληνα και παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, κρατώντας άσβεστη τη μνήμη του.

Σε αυτή τη βραδιά, θα ήταν παράλειψή μου, να μην τιμήσω τον πρώην δήμαρχο Μεγαρέων, Χρυσόστομο Δ. Σύρκο, έναν άνθρωπο που δίπλα από το όνομά του γράφονται οι λέξεις «ήθος, εντιμότητα, εργατικότητα», ο οποίος εισηγήθηκε πριν από περίπου 20 χρόνια και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων ανακήρυξε τον Μίκη Θεοδωράκη επίτιμο δημότη Μεγαρέων».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button