Λ. Κοσμόπουλος: «2.130.000 ευρώ για την αποκατάσταση πεζοδρομίων στη Βαρέα»

Λ. Κοσμόπουλος: «Προωθούμε έργα για την ασφάλεια και την εικόνα της περιοχής μας»

«2.130.000 ευρώ για την αποκατάσταση των πεζοδρομίων στη Βαρέα, από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Μεγαρέων», αναφέρει χαρακτηριστικά με δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, όπου εν συνεχεία επισημαίνει:

«Με την υπογραφή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη γίνεται πράξη η δέσμευσή μας για χρηματοδότηση ενός έργου ζωτικής σημασίας, για την ασφάλεια και την εικόνα της παραλίας της Βαρέας Μεγάρων με χρηματοδότηση Περιφέρειας Αττικής. Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από την Περιφέρεια Αττικής, αναμένεται η υλοποίησή του από τον Δήμο Μεγαρέων».

Αναλυτικό δελτίο τύπου επί του θέματος από το γραφείο του κ. Κοσμόπουλου αναφέρει:

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Μεγαρέων για το έργο «Αποκατάσταση και αντιμετώπιση προβλημάτων λόγω διάβρωσης και ανακατασκευή τμημάτων τοίχων που έχουν καταρρεύσει στην παραλία Βαρέας Μεγάρων», με ενέργειες και συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Το παραλιακό μέτωπο των Μεγάρων και η παραλία της Βαρέας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα για την ασφάλεια πεζών και αυτοκινήτων λόγω διάβρωσης και απαιτούνται εργασίες ανακατασκευής. Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη με τον δήμαρχο Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη, η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού 2.130.000 ευρώ, την εκτέλεση του οποίου αναλαμβάνει ο Δήμος Μεγαρέων.

Σκοπός του έργου και της πρωτοβουλίας χρηματοδότησης της Περιφέρειας Αττικής είναι η αποκατάσταση της στήριξης του παραλιακού δρόμου της παραλίας της Βαρέας και η προστασία του από την κυματική δράση, ώστε να είναι ασφαλέστερη η διέλευση πεζών και ποδηλάτων, να αναβαθμιστεί το φυσικό περιβάλλον και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της παραλίας Βαρέας Μεγάρων.

Σχετικά, ο κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε: «Με την υπογραφή του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, γίνεται πράξη η δέσμευση μας για χρηματοδότηση ενός έργου ζωτικής σημασίας, για την ασφάλεια και την εικόνα της παραλίας Μεγάρων. Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από την Περιφέρεια Αττικής, αναμένεται η υλοποίησή του από τον Δήμο Μεγαρέων».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button