Κατάμεστη η πλατεία Αγ. Ιωάννου Χορευταρά στη συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη

Την τιμητική της είχε η πλατεία Αγίου Ιωάννου Χορευταρά στα Μέγαρα, εχθές Παρασκευή 15 Ιουλίου, όπου υποδέχθηκε και φιλοξένησε τη συναυλία – αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Μια συναυλία που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγαρέων και την τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τη διαχρονική δυναμική των στίχων των ποιητών μας μέσα από τις μουσικές συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη.

Τη μελοποιημένη ποίηση του Μίκη Θεοδωράκη ερμήνευσαν ο Δημήτρης Μπάσσης, πλαισιωμένος από τον Παναγιώτη Πετράκη, την Μπέττυ Χαρλαύτη και τον Άγγελο Θεοδωράκη υπό τη διεύθυνση της ορχήστρας μουσικών «Μίκης Θεοδωράκης» σε ένα σύνολο εξαιρετικών ακουσμάτων και ερμηνειών.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοαμόπουλος βράβευσε τον πρώην δήμαρχο Μεγαρέων Χρυσόστομο Σύρκο για την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεδομένου ότι εκείνος είχε εισηγηθεί και επί Δημαρχίας του είχε τιμηθεί ως επίτιμος δημότης Μεγάρων ο Μίκης Θεοδωράκης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button