Η My Grand Road & το 1o Σύστημα Προσκόπων Ελευσίνας δίπλα στους ωφελούμενους του «Όλοι Εμείς»

Ο οργανισμός «My Grand Road» συνεχίζει να ενημερώνει και να εκπαιδεύει άτομα απ’ όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 η «My Grand Road» σε συνεργασία με το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ελευσίνας υλοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε ωφελούμενους του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες «Όλοι Εμείς», στο Δημοτικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στην Ελευσίνα.

Οι ωφελούμενοι μετά από πρόσκληση των διοργανωτών προσήλθαν στο πάρκο, όπου ενημερώθηκαν για την σωστή μετακίνηση ως πεζοί – επιβάτες αλλά και ως συνοδηγοί. Μέσα από διαδραστική συζήτηση οι ωφελούμενοι κατανόησαν τους κανόνες μετακίνησης, αλλά και τους κανόνες αναγνώρισης των πινακίδων σήμανσης. Μαζί με τα μέλη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ελευσίνας μετακινηθήκαν ως πεζοί στο χώρο του πάρκου, όπου έγινε πρακτική άσκηση με τις πινακίδες σήμανσης που υφίσταται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες «Όλοι Εμείς» στέκονται δίπλα σε κάθε ωφελούμενο όχι ως εργαζόμενοι, αλλά ως λειτουργοί δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχοσυναισθηματική τους βελτίωση, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στη σύναψη και ενδυνάμωση του κοινωνικού δεσμού, και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για μια κοινωνική αποκατάσταση.

Στην επιτυχία της δράσης συνέβαλαν με τη συμμετοχή τους τα μέλη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ελευσίνας, ο κ. Δημήτριος Ελένης (Αρχηγός Συστήματος) η κα Άννα Ελένη (Ανιχνευτής), ο κ. Νικόλαος Κεφάλας (Ανιχνευτής), η κα Μαρία Κεφάλα (Πρόσκοπος), ο κ. Αναστάσιος Ηλιόπουλος (Πρόσκοπος), ο κ. Ορέστης Καρβούνης (Πρόσκοπος) και ο κ. Γεώργιος Ζαχαριάς (Λυκόπουλο).
Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Νικόλαο Βιλλιώτη και την Αντιπρόεδρο κα Σοφία Αδάμ για τη δωρεάν παραχώρηση του Πάρκου, καθώς επίσης και προς την εταιρεία Ferst Logistics για την προσφορά του παραμυθιού με τίτλο «Λέα Λεοπούλου» στους ωφελούμενους.

Με εκτίμηση
My Grand Road

Παρόμοια άρθρα

Back to top button