Με κινητοποιήσεις απειλούν οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων

Δυναμικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας και ο Δήμος ΛουτρακίουΑγίων Θεοδώρων, με κλείσιμο της εθνικής οδού ΑθηνώνΚορίνθου το προσεχές Σάββατο και αποκλεισμό του προαστιακού την προσεχή Κυριακή, αν δεν ανακληθούν οι αποφάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου με την πρώτη εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι και με τη δεύτερη χορηγείται άδεια εγκατάστασης δεξαμενών αποθήκευσης και διακίνησης χημικών προϊόντων σε ιδιωτική εταιρία στην περιοχή Σουσάκι των Αγίων Θεοδώρων.

Τις αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις έλαβε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στους Αγίους Θεοδώρους, με πρόσκληση του Δήμου ΛουτρακίουΑγίων Θεοδώρων και με θέμα την αποτροπή της εγκατάστασης δεξαμενών αποθήκευσης και διακίνησης χημικών προϊόντων από ιδιωτική εταιρία στο Σουσάκι των Αγίων Θεοδώρων, ύστερα από την άδεια που χορηγήθηκε στην εταιρεία με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος ΛουτρακίουΑγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, «εάν κάποιοι από την κεντρική εξουσία νομίζουν ότι οι Δήμοι χωρίζονται σε προστατευμένες ζώνες και σε απόβλητες ζώνες, εάν νομίζουν ότι οι Έλληνες πολίτες χωρίζονται σε προνομιούχους και πληβείους, τους απαντάμε δυναμικά και ξεκάθαρα, ότι ο Δήμος μας, ότι οι Άγιοι Θεόδωροι, δεν θα μετατραπούν ούτε σε απόβλητη ζώνη, ούτε οι δημότες στους πληβείους της ευρύτερης περιοχής. Φτάνει. Έως εδώ. Το έγκλημα δε θα έχει συνέχεια».

Στη λαϊκή συνέλευση συμμετείχαν και πήραν το λόγο στελέχη κομμάτων, περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, πρώην Δήμαρχοι, και πολίτες οι οποίοι τονίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, υπογράμμισαν την αξία του κοινού και ενωμένου αγώνα για την προάσπιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος.

Η λαϊκή συνέλευση αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής συντονισμού κινητοποιήσεων, ενώ εξέδωσε και ψήφισμα το οποίο θα επιδοθεί στον υπουργό Περιβάλλοντος, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αλλά και στο επίτροπο Περιβάλλοντος της Ε.Ε..

Στο ψήφισμα, μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την εγκατάσταση της αποθήκευσης χημικών, δηλώνουν αποφασισμένοι, να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση της βιομηχανίας στο Σουσάκι και προειδοποιούν πως αν δεν ανακληθούν οι αποφάσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και εγκατάστασης της μονάδας, «το Σάββατο 23/07/2011 να αποκλειστεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας η νέα Εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου. Την Κυριακή 24/07/2011 να αποκλειστεί ο Προαστιακός σιδηρόδρομος. Να οργανωθεί κατάληψη του γηπέδου της εγκατάστασης της χημικής βιομηχανίας στο Σουσάκι από κατοίκους και οχήματα του Δήμου και Ιδιωτών και να αποκλειστεί ο χώρος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button