Με επιτυχία διεξήχθησαν τα 37α Ορσίππεια 2018 στο Στάδιο Μεγαρέων Ολυμπιονικών

Αφιερωμένο στον κλασικό αθλητισμό ήταν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε καθώς στο Δημοτικό Στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία τα «37α Ορσίππεια» και το πανελλήνιο
πρωτάθλημα 10.000 μ..

Την συνδιοργάνωση των αγώνων ανέλαβαν το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Πειραιά και Νοτιοδυτικής Αττικής και ο Α.Ο. Μεγάρων. Μεγάλος ο αριθμός των φιλάθλων που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών και παραβρέθηκε στο δημοτικό στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες χειροκροτώντας τις προσπάθειες περισσοτέρων από τριακοσίων αθλητών και αθλητριών διαφόρων ηλικιών που αγωνίστηκαν εκπροσωπώντας τους συλλόγους τους.

Σημαντικές επιδόσεις και επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Α.Ο. Μεγάρων επιβεβαιώνοντας τη συστηματική και σωστή δουλειά που γίνεται μέσα στο σύλλογο, δουλειά που τον έχει κατατάξει ως έναν από τους καλύτερους συλλόγους στίβου στην Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια των αγώνων τιμήθηκαν από τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Σταμούλη και το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων η ασημένια ολυμπιονίκης της Ατλάντα στο άλμα εις ύψος κυρία Νίκη Μπακογιάννη για την προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό καθώς και οι κύριοι Σπυρίδων Καλοζούμης, Σπυρίδων Τσούτσουρας, Ιωάννης Οικονομόπουλος και Γεώργιος Σταμπόλας που ήταν οι εμπνευστές και διοργανωτές των 1ων Ορσιππείων πριν από 37 χρόνια.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000 μ οι καλύτεροι δρομείς της χώρας στο συγκεκριμένο αγώνισμα είχαν ν’ αντιμετωπίσουν την δυνατή βροχή που κατά διαστήματα έπεφτε και δυσκόλευε σημαντικά τις προσπάθειες τους για διάκριση. Παρόλαυτα στη δεύτερη κούρσα των ανδρών εννέα από τους συμμετέχοντες σημείωσαν χρόνο κάτω από 31.00sec κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια.
Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης,η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων κα Ιωάννα Ρήγα, ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων κ.Ιωάννης Σταμούλης, ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Μεγάρων κ. Ηλίας Μουσταίρας, ο Πρόεδρος του Α.Ο. Μεγάρων και μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ κ. Σπυρίδων Καλοζούμης, το μέλος του Δ.Σ του Α.Ο. Μεγάρων και της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Πειραιά και Νοτιοδυτικής Αττικής κ. Θωμάς Παπαγιάννης οι οποίοι έκαναν και τις απονομές στους νικητές.

Το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων ευχαριστεί θερμά:
1. Τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόριο Σταμούλη.
2. Την ιατρό κα Μαρία Ρήγα.
3. Τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
4. Τον Αντιδήμαρχο Μεγαρέων κ. Κωνσταντίνο Φυλακτό.
5. Τον Πρόεδρο του Α.Ο. Μεγάρων κ. Σπυρίδωνα Καλοζούμη και το ΔΣ.
6. Τον K. Ιωάννη Σκλαβούνο για την χορηγία ισοτονικών ποτών και την εταιρία COOLVIT.
7. Τον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο των Μεγάρων.
8. Τους εργαζόμενους του Δήμου Μεγαρέων και του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος».
9. Τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στους αγώνες.
10. Όλους όσους παρευρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών».

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στα «38α Ορσίππεια» και το πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000 μ το 2019.Παρόμοια άρθρα

Back to top button