Λαϊκή Συσπείρωση: «Αυταρχικές συμπεριφορές του Δημάρχου – Απολύσεις ΑμεΑ από τον “Ηρόδωρο”»

Δύο δελτία τύπου – ανακοινώσεις του δημοτικού συνδυασμού του Δήμου Μεγαρέων, «Λαϊκή Συσπείρωση Μέγαρα – Νέα Πέραμος», με επικεφαλής τον Αντώνη Χοροζάνη αφορούν στην Κινέτα και στο θέμα των εργαζομένων ΑμεΑ στο Ν.Π.Δ.Δ. Ηρόδωρος του Δήμου Μεγαρέων.

ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Στις 20/9/22, ημέρα Τετάρτη, επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος, οι τεχνικές υπηρεσίες και ο αντιπεριφερειάρχης τον χώρο της Τοπικής Κοινότητας Κινέτας. Στον χώρο παρευρίσκονταν η Πρόεδρος και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας. Ο Δήμαρχος κάλεσε την Πρόεδρο και τα μέλη να αποχωρήσουν γιατί… δεν μπορούσαν να συμμετέχουν στη συζήτηση!

Για να το καταλάβουμε: Θα γινόταν συζήτηση με θέμα τα – πολυθρύλητα – έργα στην Κινέτα και δεν μπορούσαν να συμμετέχουν οι εκλεγμένοι της Τοπικής Κοινότητας; Γιατί; Θα συζητιόταν κάτι που δεν έπρεπε «να πάρει διαστάσεις» αφού θα ήταν κακό για τους κατοίκους, μήπως ήταν μια συζήτηση στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για το πώς θα αποσπάσουν ψήφους κάνοντας έργα βιτρίνας ή απλώς ήταν αυστηρά τεχνικό το θέμα και οι «αδαείς» δεν θα καταλάβαιναν τίποτα;

Νομίζουμε πως είναι καιρός η πλειοψηφία της Τοπικής Κοινότητας και η Πρόεδρος να συνειδητοποιήσουν πως ό,τι κερδήθηκε και θα κερδηθεί στο μέλλον θα γίνει από τους πολίτες και τους αγώνες τους. Ας σταματήσουν λοιπόν να απαξιώνουν τους αγώνες των κατοίκων, ας σταματήσουν να «υποκλίνονται» στον Δήμαρχο και στον Αντιπεριφερειάρχη! Να ταχθούν με το μέρος των κατοίκων που είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν με την εξουσία, αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματά τους, για την ίδια τους τη ζωή. Τίποτα δεν χαρίστηκε σε κανέναν!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική πράξη του Δημάρχου να αποπέμψει τους εκλεγμένους από τον λαό Συμβούλους και καλούμε τον λαό της Κινέτας να βγάλει τα συμπεράσματά του και να μαζικοποιήσει τον αγώνα του για μια ΚΙΝΕΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΗΡΟΔΩΡΟ»

Έγιναν τέσσερις απολύσεις ΑΜΕΑ στον Οργανισμό του «ΗΡΟΔΩΡΟΥ». Το πρόσχημα ήταν πως… «έληξαν οι συμβάσεις τους». Κι αυτό βέβαια δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι προσφιλής τακτική από κάθε κυβέρνηση να μετατρέπει το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία σε «χάρη», σε «δουλίτσα με ημερομηνία λήξης» και σε «δωράκια» του εκάστοτε Δημάρχου κρατώντας τους εργαζόμενους (και ψηφοφόρους) χρόνια ομήρους εκμεταλλευόμενος την ανάγκη τους.

Και δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, να υλοποιήσει η δημοτική αρχή αυτή την επαίσχυντη κυβερνητική πολιτική ακόμα και σε εργαζόμενους ΑΜΕΑ που έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από δουλειά! Κι αυτό, γνωρίζοντας βέβαια ο Δήμαρχος κι ο καθένας πως οι ΑΜΕΑ μπορούν μετά τη λήξη της Σύμβασης να γίνουν Αορίστου. Και βλέπουμε τώρα τον νυν και την τέως Πρόεδρο του Οργανισμού να πετάει ο ένας τις ευθύνες στον άλλον, και οι εργαζόμενοι να γίνονται μπαλάκι και να μην ξέρουν τι θα γίνει!

Για να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη αυτή ενέργεια επικαλούνται τι άλλο; Την συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση και την αδυναμία κάλυψης του κόστους που θα προκύψει. Ο «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» έχει στην ευθύνη του μια σειρά κοινωνικές υπηρεσίες, ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς, αθλητικές εγκαταστάσεις. Είναι αυτονόητο πως όλες αυτές οι ανάγκες θα έπρεπε να καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες αυτές. Δεν είναι τυχαίο πως εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις με τους Δήμους ξέκοψαν τις κοινωφελείς αυτές υπηρεσίες από τους Οργανισμούς των Δήμων. Οι κοινωνικές υπηρεσίες «έπρεπε» να σταματήσουν να «βαραίνουν» το κράτος και τον προϋπολογισμό των Δήμων. Ανατέθηκαν λοιπόν σε Δημοτικές Επιχειρήσεις με αποτέλεσμα την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των βασικών αυτών υπηρεσιών. Την ίδια στιγμή όμως είναι πιο «ευέλικτες» για συνεργασίες με ιδιώτες και ανταποδοτική λειτουργία στοχεύοντας στην τσέπη των «ωφελούμενων».

Έτσι χάνεται εκτός των άλλων και το δικαίωμα στην εργασία, με την περίπτωση αυτή των ΑΜΕΑ να δείχνει το αποτρόπαιο πρόσωπο αυτής της πολιτικής. Να γίνονται οι εργαζόμενοι αυτοί μπαλάκι και έρμαια των ρουσφετολογικών ορέξεων του καθενός.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απαιτεί ΑΜΕΣΑ οι συγκεκριμένοι ΑΜΕΑ εργαζόμενοι που απολύθηκαν να παραμείνουν στη θέση τους και να μετατραπεί η σύμβασή τους σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ εξασφαλίζοντάς τους το δικαίωμα στην εργασία.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button