Δ. Μεγαρέων: «Δράση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία»

Ο Δήμος Μεγαρέων συγκεντρώνει τρόφιμα και υγειονομικό υλικό για τους δοκιμαζόμενους στην Ουκρανία

Ο Δήμος Μεγαρέων γνωστοποιεί με δελτίο τύπου ότι μέσω των δομών Κοινωνικής προστασίας με ευαισθησία και αλληλεγγύη στέκεται στο πλευρό της δοκιμαζόμενης Ουκρανίας και σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια.

Η δράση αυτή ξεκινάει από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 28 Μαρτίου και οι συμπολίτες που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν θα μπορούν καθημερινώς τις εργάσιμες ώρες να προσφέρουν ΤΡΟΦΙΜΑ και ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ να προσέρχονται στο Δημαρχείο Μεγάρων (Χρ. Μωραϊτου & Γ. Μαυρουκάκη), στο Κοινοτικό Κατάστημα της Νέας Περάμου και στις αίθουσες του ΚΑΠΗ Μεγάρων, Νέας Περάμου και Κινέτας.

– Τρόφιμα: Γάλα Εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.
– Υγειονομικό Υλικό: Αναλγητικά, αντιπυρετικά, αιμοστατικά, αποστειρωμένες γάζες, αλοιφές για εγκαύματα, επιθέματα, θερμόμετρα, οινόπνευμα, σπρέϊ επούλωσης τραυμάτων, φυσιολογικούς ορούς, κολλύρια, συσκευές ορών για ενδοφλέβια έγχυση φαρμάκων, σύριγγες όλων των μεγεθών, κουτιά πρώτων βοηθειών, ιατρικές μάσκες, απολυμαντικά χεριών, ολόσωμες στολές προστασίας για τον covid 19.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο (Γραφείο Δημάρχου: 22960 81841).
Η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας θα πραγματοποιηθεί μέσω της Κεντρικής Διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις πληγείσες περιοχές της Ουκρανίας.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:
«Είναι χρέος όλων των πολιτών να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση βοήθειας, για την ανθρωπιστική κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Καταδικάζουμε την εισβολή, ζητάμε να υπάρξει άμεσα εκεχειρία, να σταματήσει αυτός ο πόλεμος και καλώ τους συμπολίτες μας να δείξουν, για ακόμη μία φορά την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους, συνεισφέροντας ότι μπορούν σε αυτή την μεγάλη και σπουδαία φιλανθρωπική προσπάθεια».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button