Με χρηματοδότηση Περιφέρειας Αττικής ο 4ος Βυζαντινός Αγώνας 50 χλμ στα Μέγαρα

Λ. Κοσμόπουλος: «Στηρίζουμε αθλητικές διοργανώσεις που προβάλλουν την περιοχή μας, αναδεικνύουν τα αθλητικά ιδεώδη και φέρνουν πράσινη τουριστική προβολή»

Ο 4ος Βυζαντινός Αγώνας 50 χλμ. διοργανώνεται την Κυριακή στα Μέγαρα, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, από τον Δήμο Μεγαρέων, τo Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων σε συνεργασία με τον Απόλλωνα Δυτικής Αττικής, τους Αθηναίους Δρομείς και τους Δρομείς Μεγάρων «Ο Όρσιππος», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων.

Ο αγώνας υπεραπόστασης με την επωνυμία, «4ος Βυζαντινός Αγώνας 50 χιλιομέτρων» με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία Λυτάρα των Μεγάρων, λαμβάνει χώρα προς τιμήν του Βύζαντος, σπουδαίου Μεγαρίτη, αποικιστή και θαλασσοπόρου του 8ου αιώνα π.Χ. και ιδρυτή της πόλεως του Βυζαντίου.
Η εκκίνηση του αγώνα στον οποίο θα λάβουν μέρος πάνω από 450 έμπειροι δρομείς μεγάλων αποστάσεων εκ των οποίων 80 έχουν τερματίσει στο «Σπάρταθλον» και προέρχονται από δεκάδες πόλεις της Ελλάδας και πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Πολωνία, Κύπρος κ.α.), θα δοθεί στις 9:00 πμ στη κεντρική πλατεία των Μεγάρων (πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερίκης).

Η διαδρομή των 50 χιλιομέτρων του 4ου Βυζαντινού Αγώνα Δρόμου δίνει την ευκαιρία στους δρομείς να απολαύσουν τα τοπία της Μεγαρίδας, ελαιώνες, αμπελώνες και δασώδεις εκτάσεις, ενώ για 5 περίπου χιλιόμετρα θα τρέξουν στη μαγευτική παραλία Αλεποχωρίου – Ντουράκου.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου, η Περιφέρεια Αττικής και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, με την συνδρομή του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, χρηματοδοτούν τη μεγάλη διοργάνωση, παρέχοντας τα μετάλλια, τα τεχνικά μπλουζάκια των δρομέων, καθώς και άλλες ανάγκες του αγώνα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λ. Κοσμόπουλος σχετικά ανέφερε: «Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που προβάλλει τις ομορφιές της Μεγαρίδας σε εκατοντάδες δρομείς από όλο τον κόσμο έρχεται την Κυριακή.
Ο Βυζαντινός Αγώνας 50χλμ διεξάγεται με χρηματοδότηση Περιφέρειας Αττικής και τη συμβολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, στηρίζοντας τις υγιείς δυνάμεις του αθλητισμού του τόπου μας.
Σας προσκαλώ να χειροκροτήσουμε μαζί τους δρομείς που θα τρέξουν στην περιοχή μας την Κυριακή και θα τερματίζουν από τις 12 περίπου το μεσημέρι, στην πλατεία Λυτάρα Μεγάρων».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button