Μαζί με Όραμα: «Πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές από τον Δήμαρχο Μεγαρέων»

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού του Δήμου Μεγαρέων «Μαζί με Όραμα» με επικεφαλής τον Κλεάνθη Βαρελά αναφέρει:

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 26/7/2023 είναι μια συνεδρίαση η οποία δεν διεξήχθη ποτέ λόγω της σύσσωμης απουσίας της αντιπολίτευσης.

Η αντιπολίτευση του δήμου Μεγαρέων σε μια συντονισμένη κίνηση αποφάσισε να απέχει από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και με τον τρόπο αυτό να εκφράσει την αντίδραση της και τη δυσαρέσκεια της στο επαναλαμβανόμενο φαινόμενο των δεκάδων σοβαρών θεμάτων τα οποία περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη ( 35 τακτικά, δύο κατεπείγοντα και προ ημερησίας τα οποία θα έθεταν οι δημοτικοί σύμβουλοι στην συνεδρίαση αυτή).Η σοβαρότητα των θεμάτων δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση την διεξοδική συζήτηση τους λόγω του αριθμού που περιλαμβάνονται σε κάθε συνεδρίαση, κάτι το οποίο έχει επισημανθεί πάρα πολλές φορές σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο από την αντιπολίτευση.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων μη σεβόμενος την πολιτική κίνηση της αντιπολίτευσης εκμεταλλεύτηκε την παρουσία πολιτών και την απευθείας μετάδοση του δημοτικού συμβουλίου από διαδικτυακό μέσο, το οποίο να τονίσουμε ότι βρίσκεται εκεί για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και όχι για προσωπική προβολή του δημάρχου, και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ρίχνοντας της κάθε ευθύνη.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων να τονίσουμε ότι βρίσκεται ως προσκεκλημένος στο δημοτικό συμβούλιο και απαντά, αν επιθυμεί, σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων η πολιτών για θέματα της ημερήσιας διάταξης η κατεπείγοντα θέματα.

Η πράξη του δημάρχου Μεγαρέων Κου Σταμούλη να χρησιμοποιήσει μέσο μαζικής επικοινωνίας, που προβάλει τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, για την προσωπική του προβολή και για να κατηγορήσει την αντιπολίτευση απουσία της, είναι άκρως καταδικαστέα και θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές όπου τα δημόσια μέσα επικοινωνίας χρησιμοποιούνταν για μαύρη προπαγάνδα και προσωπική προβολή χωρίς να υπάρχει διάλογος.

Ο Κος Σταμούλης στον απαράδεκτο μονόλογο του και με την ανοχή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κατηγόρησε σύσσωμη την αντιπολίτευση για όλα τα δεινά που έχουν βρει τον δήμο μας ξεχνώντας ότι διοικεί εννέα (9) ολόκληρα χρόνια.

Οι κατηγορίες για μη κατάθεση προτάσεων εννοείται ότι ως συνδυασμό δεν μας αγγίζουν καθότι έχουμε καταθέσει πλειάδα προτάσεων οι οποίες ποτέ δεν έγινα αποδεκτές από την διοίκηση του δήμου η οποία αποτελεί μια διοίκηση μειοψηφίας αφού έχει απομείνει με μόνο εννέα (9) δημοτικούς συμβούλους στην δύναμη της.

Η κατάσταση και η θέση που έχει περιέλθει ο δήμος Μεγαρέων με αυτή τη διοίκησης μειοψηφίας και κάτω από την καθοδήγηση του επικεφαλής της σημερινού δημάρχου Μεγαρέων Κου Σταμούλη είναι απερίγραπτη και δυσμενής. Ανεμογεννήτριες, καλώδιο υπερηψυλης τάσης, ιχθυοκαλλιέργειες, βυτιοφόρα LNG, έχουν κυκλώσει όλη την περιοχή μας και κάθε αντίδραση της διοίκησης έρχεται καθυστερημένα και στο τέλος ανταλλάσσει την επιβάρυνση με αντισταθμιστικά.

Κύριε δήμαρχε ήρθε η ώρα να κοιτάξετε τον καθρέπτη και να δείτε ποιος είναι ο υπαίτιος για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και για όσα δεινά περνά τούτος ο τόπος. Έστω και στο τέλος της θητείας σας ήρθε η ώρα να κάνετε την αυτοκριτική σας και να αποχωρήσετε σιωπηλά μη κάνοντας περισσότερη ζημιά στον τόπο.

Εκ του γραφείου τύπου του συνδυασμού “Μαζί με Όραμα”

Παρόμοια άρθρα

Back to top button