Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στον Δήμο Μεγαρέων

Ρυθμοί κανονικότητας για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, σήμερα, τόσο σε ολόκληρη τη χώρα, όσο και στον Δήμο Μεγαρέων, αφού με κάθε επισημότητα, αλλά και με χρήση μάσκας, εορτάστηκε πανηγυρικά η επέτειος της έναρξης της Επανάστασης του 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Δοξολογία ετελέσθη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Νέα Πέραμο, αλλά και στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μεγάρων. Κατόπιν ακολούθησαν οι καταθέσεις στεφάνων στις πλατείες Ηρώων, Μεγάρων και Νέας Περάμου, μετά τις εκφωνήσεις των πανηγυρικών λόγων.

Παρουσία του δημάρχου Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη, του υφυπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κώτσηρα, του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλου, εκπροσώπων του Ελληνικού Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, του Σώματος Πυροσβεστικής, Ομάδων Εθελοντών των Μεγάρων (Κούρος, ΟΕΜ), των Συστημάτων Προσκόπων, της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων του Δήμου και πλήθους κόσμου, έλαβαν χώρα οι καταθέσεις στεφάνων, αλλά και οι παρελάσεις με τη συμμετοχή και του στρατού.

Σύμμαχος του εορτασμού στη δύσκολη εποχή του κορωνοϊού, ο οποίος δεν επέτρεψε όπως όλοι θυμόμαστε το 2021 τη διεξαγωγή παρελάσεων και συνωστισμό πλήθους, ο καλός καιρός με ηλιοφάνεια που στάθηκε αρωγός στην ψυχολογία του κόσμου και των συμμετεχόντων στον εορτασμό.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης με ανακοίνωσή του ευχήθηκε για την ημέρα λέγοντας:
«25η Μαρτίου. Ημέρα διπλής εορτής, εθνικής και θρησκευτικής. Ημέρα μνήμης και τιμής προς τους αθάνατους ήρωες της μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους, υπομονή και δύναμη για αυτές τις δύσκολες μέρες, που διανύουμε».

Ο αντιπεριφερειάρχης, Λευτέρης Κοσμόπουλος, προέβη επίσης σε δήλωση:
«Αισθήματα τιμής και υπερηφάνειας για όλους τους μαθητές, τους νέους και τις νέες, τα στρατιωτικά αγήματα που παρέλασαν. Τιμώντας την εθνική πολιτιστική μας κληρονομιά, ανέδειξαν και τις εντυπωσιακές παραδοσιακές φορεσιές του τόπου μας, όπως στα Μέγαρα, δίνοντας τον τόνο για ένα αισιόδοξο αύριο. Χρόνια πολλά!».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button