Άγγ. Μακρυγιάννης: «Παρά τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής απέχουμε πολύ από το σήμερα»

Άρθρο του επικεφαλής του νέου δημοτικού συνδυασμού «Όμορφες Πόλεις»

Σήμερα η πανδημία του κορωνοϊού έχει φτάσει σε πολύ επικίνδυνα επίπεδα για τον πληθυσμό του δήμου μας, και ενώ ξεκινώντας βρισκόμασταν σε πολύ καλό επίπεδο, ο κίνδυνος είναι ορατός πλέον κυρίως στους χώρους εργασίας του δήμου μας. Πολλοί συμπολίτες μας που εργάζονται στη δημαρχεία νόσησαν ή νοσούν από κορωνοϊό, διότι και οι προμήθειες σε υγειονομικό υλικό είναι περιορισμένες και οι εργαζόμενοι σε εξωτερικούς χώρους, εργάζονται χωρίς τα απαιτούμενα εφόδια προστασίας και είναι πολύ εκτεθειμένοι, έτσι εύκολα μπορούν να κολλήσουν ή να μεταδώσουν σε άλλους τον ιό.

Σίγουρα υπάρχει και η ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς, αλλά πρέπει να επισημάνουμε και τις ευθύνες και τις παραλήψεις της δημοτικής αρχής με βασικές ελλείψεις στην ενημέρωση των στελεχών του δήμου και των πολιτών αλλά και στην έλλειψη βασικών υποδομών και υλικών για την προστασία του προσωπικού και των συμπολιτών όπως προαναφέραμε. Η κυβέρνηση έχει ήδη δώσει τις απαιτούμενες πιστώσεις σε όλους τους δήμους για την προμήθεια και τις δαπάνες που χρειάζονται να γίνουν από πλευράς δήμου.

Όμως η κακή οικονομική κατάσταση μετά τις σπατάλες προ δυο ετών κυρίως σε προεκλογικές προσλήψεις και προμήθειες για να καλυφτούν τα κενά των ψηφοδελτίων, δεν μας επιτρέπουν σήμερα να αξιοποιήσουμε τα χρήματα που παίρνουμε από την κεντρική κυβέρνηση, για τον σκοπό που δίνονται, τον περιορισμό της διασποράς και την προστασία από τον κορωνοϊό.

Εμείς ως νέος και ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός που μετέχει σε όλες τις επιτροπές του δήμου, έχουμε ιερή υποχρέωση απέναντι στους πολίτες μας να πούμε την αλήθεια επιβραβεύοντας το καλό, αλλά και επισημαίνοντας τα λάθη της σημερινής δημοτικής αρχής, ώστε να διορθωθούν προς όφελος των πολιτών μας. Κάνουμε αντιπολίτευση με προτάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και θα αυξήσουν το επίπεδο βιωσιμότητας. Θα δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων που τόσο έχουν ανάγκη οι πόλεις μας.

Πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις απέναντι στους δημότες, θα εργαστούμε σκληρά, ώστε να αξιοποιήσουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε, ώστε μέσο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας να παραμείνουν στην πόλη μας οι αξιόλογοι και σπουδαγμένοι νέοι και νέες μας χωρίς να πρέπει να μεταναστεύσουν για να βρουν εργασία. Σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας μας είναι, ότι οι λαμπροί νέοι μας σε ποσοστό άνω του 90% είναι υποχρεωμένοι να βρουν εργασία εκτός Μεγαρίδας, ενώ από την άλλη πλευρά έρχονται αλλοδαποί για να εργαστούν στις αγροτικές και τεχνικές κυρίως εργασίες.

Με το πέρας και την επικαιροποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου πρέπει να συσταθεί μια νέα ομάδα επιστημόνων σε συνεργασία με τα έμπειρα στελέχη του δήμου μας, για την σύνταξη ενός νέου Στρατηγικού Σχεδίου. Ενός πλήρους στρατηγικού χάρτη με όλες τις λεπτομέρειες για τις πόλεις μας με ορίζοντα πενηνταετίας, προσαρμοσμένο στις πραγματικές ανάγκες αλλά και εναρμονισμένο με τους βασικούς άξονες των κοινοτικών προγραμμάτων για την εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων. Ένα Στρατηγικό Σχέδιο που όλοι μαζί θα συντάξουμε και όλοι μαζί θα δεσμευτούμε, ότι θα υλοποιήσουμε στο μέλλον. Για να βάλουμε ξανά μπροστά τις μηχανές της ανάπτυξης και της προόδου δεν πρέπει να λείπει κανείς που θέλει να λέει ότι αγαπά αυτό το τόπο!

Σίγουρα για να μπορείς να δουλέψεις σε τέτοιο επίπεδο τις υπηρεσίες σου, χρειάζεται ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών σου και εκπαίδευση όλων των στελεχών του δήμου μας. Πάντοτε αξιοποιώντας τα επιδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα εργαζομένων του ΟΑΕΔ και εφαρμόζοντας όλα τα εργαλεία ψηφιακής διακυβέρνησης που υπάρχουν. Οι εργαζόμενοί μας θα έχουν και περισσότερο χρόνο από την τρέχουσα γραφειοκρατική δουλειά τους αλλά θα είναι και άρτια ενημερωμένοι για την υλοποίηση και παρακολούθηση των νέων έργων του δήμου. Ήρθε η ώρα όλοι να καταλάβουμε ότι η υπέρ- συγκέντρωση των εξουσιών, όπως είναι σήμερα, είναι σε λάθος κατεύθυνση. Θα έπρεπε να συμμετέχουν ενεργά όλοι οι σύμβουλοι όλων των παρατάξεων στο προγραμματικό έργο της Δημοτικής Αρχής.

Συνοψίζοντας μια νέα οπτική, θα δώσει ώθηση σ’ όλους τους τομείς, είτε αυτοί αφορούν τη διαχείριση της καθημερινότητας, είτε τον σχεδιασμό ενός καλυτέρου μέλλοντος για τις πόλεις μας. Ελπίζουμε να αλλάξει σύντομα η παλιά νοοτροπία διοίκησης και να αντικατασταθεί από μια νέα πιο λειτουργική και βιώσιμη. Θα είναι η αρχή για ένα καλύτερο αύριο που τόσο ανάγκη έχουν οι όμορφες αλλά παραμελημένες πόλεις μας!

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση!
Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού Όμορφες Πόλεις.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button