«Μαζί με Όραμα»: Επικοινωνία του επικεφαλής Κλεάνθη Βαρελά με τον Άκη Τσελέντη

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού

Η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θεσσαλίας και στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο έχουν φέρει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το θέμα των σεισμών που μπορεί να πλήξουν την περιοχή μας, κυρίως από τυχούσα ενεργοποίηση ρηγμάτων που μπορούν να επηρεάσουν το δήμο Μεγαρέων και την ευρύτερη περιοχή.

Την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο κ. Σίμο Σοφό για λογαριασμό του ιστότοπου www.atnews.gr. Ο κ. Τσελέντης αναφέρθηκε στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης σεισμών, πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρία Motor oil και θα επεκταθεί στο δήμο Αγίων Θεοδωρών- Λουτρακίου – Περαχώρας, όπως ο ίδιος ανέφερε.

Επίσης ο κ. Τσελέντης αναφέρθηκε και στην άκαρπη επαφή που είχε με τον δήμαρχο Μεγαρέων, κάτι το οποίο όχι απλά εξέπληξε αλλά εξόργισε τους πολίτες.

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, την οποία διέγραψε λίγες ώρες μετά και λανθασμένα επικαλείται σε σχετικό δελτίο Τύπου η διοίκηση του κ. Σταμούλη, επαναδιατύπωσε τα λεγόμενα του. Μέσα σε αυτήν την καταιγίδα που ξέσπασε στο δήμο ο κ. Σταμούλης, μη μπορώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα της κακής του πολιτικής και του κακού του πολιτικού εαυτού, βρέθηκε σε αμηχανία.

Η περιοχή μας ήταν ανέκαθεν σεισμογενής και ο αδιαμφισβήτητα υπαρκτός κίνδυνος εκδήλωσης ενός μεγάλου σεισμού δεν θα πρέπει να μας τρομοκρατεί αλλά να μας κατευθύνει σε προληπτικές ενέργειες. Η ανάγκη για την αντισεισμική θωράκιση της περιοχής μας θα είναι πάντα επίκαιρη, όπως και η προστασία της από κάθε άλλο φυσικό μη αναμενόμενο φαινόμενο.

Ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» κ. Κλεάνθης Βαρελάς επικοινώνησε την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Τσελέντη προκειμένου να πληροφορηθεί πως μπορεί ο δήμος μας να θωρακιστεί και ταυτόχρονα να αποκτήσει σύγχρονα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης σεισμών. Ο κ. Τσελέντης αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση του κ. Βαρελά να πραγματοποιήσει μία δημόσια ενημέρωση στο σώμα του δημοτικού συμβουλίου και στους πολίτες ώστε να γίνει γνωστό το πρόγραμμα που μπορεί να υλοποιηθεί στην περιοχή μας και που αντίστοιχο θα υλοποιηθεί στον όμορο δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Το μόνο που απομένει και οφείλει να πράξει ο δήμαρχος είναι να αποστείλει το συντομότερο την πρόσκληση στον κ. Τσελέντη.

Στον δημοτικό συνδυασμό «Μαζί με Όραμα» πρεσβεύουμε ότι πρέπει να γίνεται πάντα ουσιαστική αντιπολίτευση χωρίς εμπάθειες και μικροπρέπειες, και πάντα με γνώμονα το συμφέρον του δήμου και των δημοτών. Είναι ο μόνος τρόπος να πάει ο τόπος μας μπροστά.

Εκ του γραφείου Τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button