Μαζί Με Όραμα: «Έπαρση ματαιοδοξία και πολιτική ανικανότητα από τον κ. Σταμούλη»

Ακολουθεί δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα», με επικεφαλής τον Κλεάνθη Βαρελά, σε απάντηση αντίστοιχου δελτίου τύπου της διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων που αφορά στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Invalor 101 και την κινητή μονάδα επεξεργασίας ανακυκλώσιμου γυαλιού.

Με τα συνήθη καθυστερημένα αντανακλαστικά το γραφείο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του δήμου Μεγαρέων εξέδωσε δελτίο Τύπου είκοσι μέρες μετά την ανάδειξη του θέματος από τον συνδυασμό μας που αφορά το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Invalor 101 και την κινητή μονάδα επεξεργασίας ανακυκλώσιμου γυαλιού.

Προφανώς ενοχλημένος ο κ. Σταμούλης, ο οποίος αναγκάστηκε να μπει στην διαδικασία σκέψεων εν μέσω θερινής ραστώνης, χρησιμοποιεί απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που ξεπερνούν τα όρια του πολιτικού πολιτισμού και της πολιτικής ευγένειας. Η «ασχετοσύνη» και η «ανεπάρκεια» είναι λέξεις που του επιστρέφονται καθώς αφορούν τη διοίκησή του και τον τρόπο που την ασκεί από τον Σεπτέμβριο του 2014 έχοντας φέρει τον δήμο 100 χρόνια πίσω και απομακρύνοντας τον από τον σύγχρονο συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο που στηρίζεται πλέον στις σύγχρονες τεχνολογίες.

Οι κατά καιρούς κακές αντιγραφές δεν είναι τίποτα άλλο από την απόδειξη ότι προσπαθεί να δείξει ότι πράττει μοντέρνα και προοδευτικά. Στην ουσία πρόκειται για έναν άνθρωπο που σκέφτεται αναχρονιστικά και πιέζεται να δεχτεί όσα με ταχείς ρυθμούς πραγματοποιούνται προς όφελος των πολιτών σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων και αλλαγών.

Κανονικά ο κ. Σταμούλης και η διοίκηση του θα έπρεπε να αφαιρέσουν την λέξη «ανακύκλωση» από το πολιτικό λεξιλόγιο τους καθώς προσβάλουν την νοημοσύνη των δημοτών όταν αναφέρονται σε αυτήν. Να θυμίσουμε ότι οι κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων εξαφανίστηκαν σε μία νύχτα χωρίς να δοθούν εξηγήσεις και τα σπιτάκια της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης ποτέ δεν αυξήθηκαν και η λειτουργία τους δυσαρεστεί αρκετούς ευαισθητοποιημένους πολίτες. Κανένα πράσινο σημείο δεν έχει δημιουργηθεί και ο Δήμος είναι γεμάτος από ανεξέλεγκτες χωματερές. Προ των λόγων προηγούνται τα έργα, όποτε καλό θα είναι μέχρι αυτά να υπάρξουν να υπάρχει σιωπή.

Στο θέμα της κινητής μονάδας ανακύκλωσης γυαλιού του προγράμματος Invalor 101, έχει υπάρξει αίτημα από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» κ. Κλεάνθη Βαρελά προς Κ.Α.Π.Ε.Σ. δήμου Μεγαρέων με ημερομηνία 28/6/2021, το οποίο εν τέλει απαντήθηκε στις 20/7/2021. Προ της απάντησης στο αίτημα εκδίδεται ένα λιβελογράφημα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και με γραφόμενα που δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα.

Η κινητή μονάδα ανακύκλωσης γυαλιού αναχώρησε από το δήμο Μεγαρέων για το δήμο Παραλιμνίου Κύπρου το μεσημέρι τις 22ης Ιουνίου 2021 χωρίς την παρουσία του υπευθύνου εκπροσώπου του δήμου για το πρόγραμμα Invalor 101. Τα δε κλειδιά δεν παραδόθηκαν αλλά εστάλησαν εκ των υστέρων.
Όσο αφορά την επιβάρυνση του δήμου από πόρους του παραθέτουμε το απόσπασμα του σχετικού εγγράφου:

καθώς και τον σύνδεσμο του εγγράφου στον ιστότοπο «Διαύγεια» (https://diavgeia.gov.gr/doc/683ΧΩΚΠ-Α6Ρ).

683ΧΩΚΠ-Α6Ρ

Για όσο διάστημα η κινητή μονάδα ανακύκλωσης γυαλιού έμεινε στον δήμο μας δεν υπήρξε η παραμικρή προβολή του και δεν έγινε η παραμικρή χρήση του. Κοινώς, δεν μπήκε στην πρίζα, όπως προβλέπεται σύμφωνα με την απάντηση της υπηρεσίας του δήμου η οποία αναφέρει ότι θα έπρεπε να είχε επίβλεψη για την ορθή λειτουργία της μονάδας, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ.

Ο κ. Σταμούλης αποδεικνύει καθημερινά ότι βρίσκεται στη θέση του δημάρχου αποκλειστικά για διαχείριση και όχι για την πρόοδο του τόπου που διοικεί. Είναι ένας πολιτικός καριέρας που μετά την αποστράτευση του έθεσε ως στόχο την άνοδο του στην εξουσία για να παραμείνει μέσω αξιώματος υπεράνω όλων και να καλύψει την ματαιοδοξία του. Η πολιτική του πορεία, οι στρατηγικές και οι μεθοδεύσεις του αποδεικνύουν τα παραπάνω.

Δυστυχώς για τον κ. Σταμούλη και για όλους μας οι πολίτες δεν έχουν πλέον κοντή μνήμη. Όταν ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» κ. Κλεάνθης Βαρελάς υπερψήφιζε ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος τη σύναψη δανείου του δήμου Μεγαρέων με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για ισοσκέλιση του προϋπολογισμού το καλοκαίρι του 2015 ο κ. Σταμούλης εξέδωσε σχετικό δελτίο Τύπου όπου τον επαινούσε. Μετά τις τελευταίες εκλογές η στάση του δημάρχου προς τον κ. Βαρελά άλλαξε διότι κινδύνευσε να χάσει τη θέση που έχει και τόσο αγαπά.

Οι στόχοι και τα όνειρα ζωής των υγιώς σκεπτόμενων και συνετά πραττόντων ανθρώπων είναι να ασχολούνται με τα κοινά και να ενδιαφέρονται συνεχώς για το γενικό όφελος και ποτέ για το προσωπικό. Με γνώμονα το γενικό όφελος, ο επικεφαλής κ. Κλεάνθης Βαρελάς ανέδειξε το θέμα της κινητής ανακύκλωσης γυαλιού, στεκόμενος αποκλειστικά στα όσα δεν έγιναν και στην οικονομική ζημία που προκλήθηκε στο δήμο, με τον κ. Σταμούλη να απαντά εκτός τόπου και εκτός χρόνου.

Τέλος, συμβουλεύουμε τον κ. Σταμούλη αφενός να προσέχει τι υπογράφει, αφετέρου να στρέψει το ενδιαφέρον του στα εσωτερικά θέματα της διοίκησης του προκειμένου να μην απωλέσει άλλους συνεργάτες του, μετά την παραίτηση του γενικού γραμματέα του δήμου και της πρόσφατης παραίτησης της κ. Ελένης Ρήγα από τη θέση της αντιδημάρχου, των οποίων παραιτήσεων δε αναμένουμε τις ειλικρινείς αιτιολογήσεις.

Εκ του γραφείου Τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button