Κ. Καράμπελας: «Μέγα λάθος που δείχνει ανεύθυνη στάση»

Η απάντηση του υπεύθυνου Δημόσιας Υγείας του δήμου Μεγαρέων προς τον κ. Μπερδελή και το «ΤΩΡΑ»

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο υπεύθυνος Δημόσιας Υγείας του δήμου Μεγαρέων και Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Κωνσταντίνος Καράμπελας μετά το θέμα που προέκυψε με τα κρούσματα κορωνοϊού στο προσωπικό υπηρεσίας του δήμου, το οποίο έθιξε μεταξύ άλλων αντίστοιχο δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «ΤΩΡΑ» με επικεφαλής τον Γιώργο Μπερδελή, και απαντώντας αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η ομάδα επικοινωνίας του συνδυασμού «ΤΩΡΑ Μέγαρα – Νέα Πέραμος» και ο επικεφαλής κ. Γιώργος Μπερδελής πριν τρείς ημέρες με ΔΤ στον τοπικό Τύπο και στο διαδίκτυο εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στη διοίκηση του δήμου, στον δήμαρχο και προσωπικά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Κώστα Καράμπελα, ιατρό και υπεύθυνο Προαγωγής και Προστασίας της Δημόσιας Υγείας για τον δήμο Μεγαρέων, γιατί ενώ υπήρξαν διαπιστωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε δημοτικούς υπαλλήλους δεν προέβησαν στο κλείσιμο του δημαρχείου.

Στις αστήρικτες απόψεις του κ. Γιώργου Μπερδελή και του συνδυασμού του, έδωσε απάντηση σήμερα ο κ. Κώστας Καράμπελας, ο οποίος αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ κ. Μπερδελή και ομάδα επικοινωνίας του συνδυασμού «ΤΩΡΑ Μέγαρα – Νέα Πέραμος » όντως σωστά λάβατε πληροφορίες ότι υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού στο δημοτικό κατάστημα και συγκεκριμένα στο γραφείο εσόδων, αλλά λάθος στο νούμερο κάνατε.

Τα κρούσματα ήταν 5 και όχι 3. Όμως εκτίθεστε και παραπληροφορείτε τον κόσμο (δημιουργώντας πανικό κάτι πολύ κακό την δεδομένη χρονική στιγμή, που διανύουμε την κορύφωση του 3ου κύματος της πανδημίας) ζητώντας να κλείσουν οι υπηρεσίες του δήμου και με εγκαλείτε ως γιατρός να μην δέχομαι εντολές από τον δήμαρχο και να εφαρμόσω το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Αλήθεια, σε ποιο υγειονομικό πρωτόκολλο αναφέρεστε εσείς και οι συνεργάτες σας; Πού τα διαβάσατε αυτά; Πώς ζητάτε να εφαρμοστεί κάτι όταν δεν γνωρίζετε τι προβλέπει ; Μέγα λάθος, που δείχνει ανεύθυνη στάση.

Επικοινωνώ συνεχώς με τον ΕΟΔΥ καθώς και με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Αντιπεριφέρειας δυτικής Αττικής, ενημερώνομαι και διαβάζω τις επικαιροποιήσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου, που εκδίδονται από την Επιτροπή των Ειδικών Λοιμωξιολόγων της χώρας.

Αυτά και μόνο εφαρμόζω και ως υπεύθυνος Δημόσιας Υγείας του δήμου αλλά και ως γιατρός, χωρίς να περιμένω ή να παίρνω εντολές από τον δήμαρχο, ο οποίος μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, αλλά και με συμβουλεύεται όταν υπάρχουν θέματα Δημόσιας Υγείας.

Σας γνωρίζω λοιπόν ότι το Γραφείο Εσόδων από το 1ο κρούσμα έκλεισε και όλοι οι υπάλληλοι του γραφείου μπήκαν σε καραντίνα, ενώ οι υπόλοιπες υπηρεσίες του δήμου συνέχισαν κανονικά τη λειτουργία τους.
Περιμένω από εσάς να μου πείτε ποιον ειδικό ιατρό ρωτήσατε και ποιο υγειονομικό πρωτόκολλο διαβάσατε και μου συστήνετε να κλείσω τον δήμο. Ειδάλλως θα θεωρήσω πως κάνετε μικροπολιτική και εκμεταλλεύεστε ευαίσθητα θέματα υγείας με μοναδικό σκοπό να πλήξετε τη διοίκηση.

Πάραυτα ως γιατρός λοιπόν θα βρίσκομαι στη διάθεσή σας να σας ενημερώνω, για να μην εκτίθεστε και κυρίως, να μην δημιουργείτε τρόμο στους πολίτες και στους υπαλλήλους του Δήμου απαιτώντας να εφαρμοστούν τα δικά σας ψεύτικα μικροπολιτικά πρωτόκολλα και όχι τα εγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με τιμή
Κων/νος Καράμπελας
Υπεύθυνος Δημόσιας Υγείας του δήμου Μεγαρέων
Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button