Δ. Μεγαρέων: «Απροσδιόριστη η αιτία της οσμής αερίου – Ερευνάται από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας»

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων εκδόθηκε, σήμερα, για το θέμα της οσμής αερίου στον αέρα της πόλης των Μεγάρων.

«Τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου έγινε αντιληπτή έντονη οσμή μυρωδιάς αερίου (γκάζι) στην περιοχή των Μεγάρων και υπήρξε ανησυχία από τους πολίτες.
Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε το γεγονός ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, έδωσε εντολή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνο Φυλακτό να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα.

Πράγματι με ενέργειες του Δήμου, του Δημάρχου προσωπικά και του κ. Φυλακτού κινητοποιήθηκαν η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, η Τροχαία, οι υπεύθυνοι της ΔΕΣΦΑ, τα ΕΛ.ΠΕ και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής και γενικά όλοι οι συναρμόδιοι φορείς προκειμένου να ερευνήσουν την αιτία και την πηγή της δυσάρεστης αυτής οσμής αερίου.

Ομάδα με εκπροσώπους της Διοίκησης του Δήμου και των άλλων υπηρεσιών άρχισαν να χτενίζουν κυριολεκτικά την περιοχή, για να βρούν κάτι, που να σχετίζεται με αυτό το γεγονός.
Έτσι ελέγθηκαν προσεκτικά πολλές περιοχές και συγκεκριμένα σημεία μήπως και βρεθεί κάποιο στοιχείο, που να δίνει εξηγήσεις στο συγκεκριμένο γεγονός.

Από ένα φρεάτιο ομβρίων στον παράλληλο δρόμο της Εθνικής Οδού διαπιστώθηκε από τον κ. Φυλακτό να βγαίνουν καπνοί, οι οποίοι όμως δεν είχαν οσμή.
Οι έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου, χωρίς όμως να αποδώσουν κι έτσι μέχρι σήμερα δεν έχει προσδιοριστεί κάτι σχετικά με την αιτία, που προκάλεσε αυτό το γεγονός.

Αν και η μυρωδιά δεν υπάρχει πλέον στην περιοχή σήμερα Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας και για ό,τι νεότερο προκύψει θα γίνει ενημέρωση με νέο Δελτίο Τύπου».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button