Λαϊκή Συσπείρωση: Συγχαρητήρια στους μαθητές Νέας Περάμου

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση με σκοπό να εκφράσει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των μαθητών όλης της επικράτειας του δήμου Μεγαρέων με ιδαίτερη μνεία για τους μαθητές της Νέας Περάμου και να καταγγείλει τη στάση του δημάρχου  ο οποίος στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης.  Διεξοδικότερα:

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ χαιρετίζει των αγώνα των μαθητών του Λυκείου Ν. Περάμου, που κατάφεραν με την άψογη οργάνωσή της κατάληψής τους, τις κινητοποιήσεις και την πορεία τους να κάνουν γνωστά τα προβλήματα όχι μόνο του σχολείου τους, αλλά και όλης της περιοχής. 

Πολλά από τα αιτήματα τους είναι και αιτήματα όλων των σχολείων, γεγονός που υποδεικνύει ποιος είναι ο ένοχος: η πολιτική των κυβερνήσεων που χρόνο με το χρόνο διαλύουν τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, αφού θεωρούν κόστος τη μόρφωση των παιδιών μας. Όπως πολύ σωστά φώναζαν οι μαθητές: «Πουλήστε μια ρουκέτα να φτιάξετε σχολεία, δώστε λεφτά για την παιδεία!». 

Να γνωρίζουν οι μαθητές πως η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους στον αγώνα που δίνουν και θα δώσουν στο μέλλον για ένα καλύτερο σχολείο, για τη μόρφωση που αξίζει να έχουν.

Δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε τη στάση του Δημάρχου, που κάθε φορά κι ανάλογα προφανώς «με τον κόσμο που υπάρχει» τάσσεται υπέρ ή κατά των καταλήψεων! Έχουμε την αίσθηση πως γενικά είναι κατά των καταλήψεων…όπως και η εκάστοτε κυβέρνηση την πολιτική της οποίας στηρίζει…

Έτσι, όταν κάνουν κατάληψη οι μαθητές του ΕΠΑΛ, δεν κάνει ούτε καν τον κόπο να δει τα αιτήματά τους, γιατί όπως είπαμε, «βλέπει τον κόσμο που υπάρχει», και τάσσεται κατά. Αυτό φάνηκε καθαρά όταν δημοτική του σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΠ τάχτηκε κατά της κατάληψης και υπέρ των μηνύσεων που υπέβαλε ο Δ/ντης του ΕΠΑΛ (και τον οποίον είχαμε καταγγείλει) με το ψευδέστατο «επιχείρημα» πως την κατάληψη εκείνη την είχαν κάνει εξωσχολικοί! Η αλήθεια είναι πως μηνύθηκαν μαθητές του ΕΠΑΛ και μόνο ο ένας από αυτούς απ’ όσο ξέρουμε ήταν εξωσχολικός!

Μα αυτό που πραγματικά εξοργίζει είναι πως στον χαιρετισμό του στη Ν. Πέραμο ο Δήμαρχος είπε πως βρίσκεται δίπλα στους μαθητές! Όταν οι μαθητές ζητούσαν να ανοίξει ο δρόμος κάτω από τη Σχολή Πυροβολικού και να φτιαχτεί η καθίζηση στο προαύλιο, όπου κινδυνεύουν πραγματικά, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στα έργα, είπε πως στέκεται πλάι τους!

Τι εννοεί; Πως θα περπατάει μαζί τους δίπλα στα αυτοκίνητα ή θα παίζει μαζί τους πάνω στο βόθρο που κινδυνεύει να καταρρεύσει;

Δεν πρέπει να εφησυχάζει κανείς! Τα αιτήματα των μαθητών είναι αιτήματα ΟΛΩΝ ΜΑΣ! Συγχαρητήρια στους μαθητές και καλή δύναμη στους νέους αγώνες που έρχονται!

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button