Ευ. Λιάκος: «Μέτρα στήριξης των Κέντρων Υγείας ως αντίβαρο της προσωρινής μετατροπής του ΘΡΙΑΣΙΟΥ σε only COVID»

Δελτίο τύπου του βουλευτή ΝΔ δυτικής Αττικής Ευάγγελου Λιάκου

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τοποθετήθηκε σήμερα ο κ. Λιάκος για την ανακοίνωση της απόφασης ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων, με στόχο τη λειτουργία τους σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα, ως αντίβαρο της προσωρινής μετατροπής του Γ.Ν.Ε. “Θριάσιο” σε νοσοκομείο αποκλειστικά για COVID.

Ο κ. Λιάκος δήλωσε σταθερός υποστηρικτής του Εθνικού Συστήματος Υγείας, πράγμα το οποίο αποδεικνύουν και οι κινήσεις που έκανε ώστε να υλοποιηθούν οι ενισχύσεις των τοπικών κέντρων υγείας. Θεωρεί δε ότι η εξέλιξη αυτή είναι μια ηχηρή απάντηση στην αντιπολίτευση που ιδεοληπτικά και με κάθε ευκαιρία ζητάει την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υπονομεύοντας έτσι το Ε.Σ.Υ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Βουλευτή:
«Είμαι σταθερά υποστηρικτής του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Γι’ αυτό και από τη πρώτη στιγμή στήριξα και στηρίζω τον εθνικό σχεδιασμό για την καταπολέμηση της πανδημίας στη χώρας μας.
Μέρος του σχεδιασμού, υπήρξε και η προσωρινή μετατροπή του Θριασίου Νοσοκομείου σε νοσοκομείο COVID, καθώς βρισκόμαστε σε συνθήκες πολέμου.

Οι εναλλακτικές που δόθηκαν σήμερα αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά τα αντανακλαστικά τόσο του Συστήματος Υγείας, όσο και της ομάδας σχεδιασμού, αλλά και της ακέραιας προτεραιότητας που δίνεται στην εξασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.
Είναι δε, μια ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους που ενώ θεωρητικά στηρίζουν τη δωρεάν υγεία, στην πράξη υπονομεύουν το Ε.Σ.Υ ζητώντας ιδεοληπτικά και σε κάθε ευκαιρία την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Το Σύστημα Υγείας είναι εθνικό και αδιαίρετο, που σημαίνει ότι σε έκτακτες συνθήκες συμμετέχει στο γενικότερο κρατικό μηχανισμό.
Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να τηρούμε όσο περισσότερο μπορούμε τα μέτρα, μόνο έτσι θα φτάσουμε πιο γρήγορα στην ελευθερία μας».

Ολόκληρη η απόφαση εδώ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button