Γρ. Σταμούλης: Διόδια, τριώδια και κάψιμο καρνάβαλου

Μάρτυρες άκρατης προπαγάνδας, θεατές σε έργο που ακροβατεί μεταξύ τραγωδίας και κωμωδίας, υποβάθμιση δίκαιων αιτημάτων για την λεζάντα και την ψευτοπροβολή. Μέσα σε τρία τέταρτα της ώρας κατανοήσαμε, γιατί βαδίζει έτσι η χώρα μας και η πόλη μας. Επιχειρήματα, αιτιάσεις, ισχυρισμοί και ειρηνική παρουσία, με μία-δύο κινήσεις (σχεδιασμένες ή μη;;;) μπορούν να πνιγούν στο συμφέρον και να κατασπαραχθούν από την λαίλαπα της μικροπολιτικής. Τα πραγματικά δεδομένα είναι τα παρακάτω, και όποιος επιθυμεί μπορεί να παραμείνει «τσακωμένος» με την αλήθεια ή να σκέφτεται το δικό του συμφέρον, αλλά οποιοσδήποτε άλλος ας συμμεριστεί την πραγματικότητα:

 

1) Δίκαιη κινητοποίηση, ορθή επιχειρηματολογία, ΔΙΚΙΟ που «φωνάζει».

2) Θέμα που αφορά στην επιβίωση της τοπικής οικονομίας μας, που δέχεται και άλλο χτύπημα σε τέτοιους καιρούς.

3) Πολιτική εκμετάλλευση  σε βάρος συμφερόντων των συμπολιτών μας δεν κάναμε και δεν θα κάνουμε ποτέ. Δεν διεκδικήσαμε πρωτοκαθεδρία και προβολή ( παρότι φωνάζαμε για δυναμικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις εδώ και καιρό), διότι το συμφέρον του μεροκαματιάρη, του βιοπαλαιστή, του εργαζόμενου, του επισκέπτη αυτού του Δήμου (Μέγαρα και Νέα Πέραμος) είναι πολύ πιο σημαντικό στοιχείο από το ποιός θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος. Ο αγώνας είναι κοινός, δεν έχει χρώματα, δεν έχει κόμματα, δεν έχει πρόσωπο. Αυτός είναι και ο λόγος, που συστρατευθήκαμε μαζί με τόσους φορείς σε έναν αδιαίρετο αγώνα.

4) Η αντίδραση της Αστυνομίας, που ενώ αποχωρούσαμε από  την Εθνική οδό, εμφάνισε  διμοιρίες ΜΑΤ, πάρα πολλά περιπολικά οχήματα και μοτοσικλέτες, ήταν άκρως προκλητική και ουσιαστικά ανεξήγητη(!!!). Οι διαρρήξεις και η εγκληματικότητα οργιάζουν. Στα «χείλη» του πολίτη βρίσκεται συνεχώς η φράση “που είναι η αστυνομία”, αλλά σήμερα  για τα συμφέροντα των τραπεζών, των τοπικών εκπροσώπων της κυβέρνησης και των μεγαλοεργολάβων, σαν από θαύμα εμφανίστηκε μια τεράστια δύναμη σε προσωπικό και μέσα.

5) Την μια μέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο πανηγυρίζουν για υποτιθέμενες μειώσεις στα διόδια για τους κατοίκους των Μεγάρων και της Νέας Περάμου ( καλά διαβάσατε … πανηγυρίζανε), προσπαθούν να πείσουν τους “ιθαγενείς”, ότι τα καθρεφτάκια, που προσφέρουν, είναι πανάκεια και δηλώνουν στο διαδίκτυο (Δήμαρχος, 7 Φεβ. 14) “εμείς ενσυνείδητα δεν συμμετέχουμε αύριο στην εκ των υστέρων κινητοποίηση γιατί δεν κοροϊδεύουμε τον πολίτη , ( Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα διόδια στην γέφυρα της Πάχης, στις 8 Φεβ. 14, δεν παραβρέθηκε ούτε ο Δήμαρχος, ούτε και κανείς άλλος από την διοίκηση του Δήμου ) την άλλη μέρα ( στο επόμενο Δ.Σ.), εφόσον βλέπουν, ότι οι Μεγαρίτες και οι Νεοπεραμιώτες δεν είναι τελικά ιθαγενείς, το γυρίζουν τούμπα το έργο. ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ. Ακόμη και στην ρυθμική γυμναστική δεν έχει ανακαλυφθεί ο όρος για να περιγράψει το “μεγαλείο” της συγκεκριμένης κωλοτούμπας.

6) Προαναγγελθείσα σύλληψη (λίγες ώρες πριν στο Δημοτικό Συμβούλιο), θα κάνουμε έκτροπα ειπώθηκε χαρακτηριστικά, παραπέμπει σε άλλες καταστάσεις (μα τόσες συμπτώσεις;). ΔΕΥΤΕΡΑ <<είμαι ανεξάρτητος>>, ΤΡΙΤΗ <<έχω καλές σχέσεις με την κυβέρνηση>>, ΤΕΤΑΡΤΗ <<πάνω απ’ όλα η Πόλη μας>>, ΠΕΜΠΤΗ <<τα κάνω πλακάκια με τον εργολάβο και προσπαθώ να πείσω τους δήθεν χαζούς, ότι πρέπει να καλοδεχτούμε την έκπτωση>>, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ <<γυρίζω την κατάσταση αφού βλέπω παρόμοιες αντιδράσεις όπως με τους ΡΟΜΑ του ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ( που τους έχω καλοδεχτεί απο τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ του ’13,   παρεμπιπτόντως)>>, ΣΑΒΒΑΤΟ προαναγγέλλω ότι <<θα γίνω επαναστάτης και τελικά αντικυβερνητικός>> και ΚΥΡΙΑΚΗ συλλαμβάνομαι ( γιατί άραγε;). Η-Ρ-Ω-Α-Σ !!!!!

 

Το τριώδιο για τα Μέγαρα δεν άνοιξε τις προάλλες, αλλά έχει ανοίξει  χρόνια πριν. Στο τέλος όμως πάντα <<καίνε>> τον καρνάβαλο και να το θυμάστε αυτό!!!! Ο αγώνας για τα διόδια, για τους Ρομά, για τις δημόσιες υπηρεσίες, που κλείνουν δύο-δύο την εβδομάδα, πρέπει να αφορά όλους μας. Δεν είναι της παράταξής μας, δεν είναι του επικεφαλής μας, δεν είναι κανενός στελέχους. Είναι για όλους μας, για τα παιδιά μας, για το μέλλον τους και την επιβίωσή τους. Αγαπητοί συμπολίτες όσο πιο γρήγορα αποδείξουμε, ο καθένας από την δική του σκοπιά, ότι δεν είναι και δεν πρέπει να είναι τα Μέγαρα και η Νέα Πέραμος, πόλεις ιθαγενών, δεν δουλευόμαστε, δεν είμαστε χαζοί, δεν είμαστε στρατιωτάκια υπόδικων και μη κυβερνητικών παραγόντων και τοπικών εκπροσώπων τους, τόσο πιο ομαλά θα αποκτήσουμε αυτό, που μας αξίζει. Με σεβασμό και εκτίμηση σε όλους τους συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις απ’ όπου κι αν προέρχονται, όποιον κι αν εκπροσωπούν.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button