Ο Αθ. Μπούρας παρευρέθη στην εκδήλωση για τα λείψανα του Μάρκου Μπότσαρη στην Ελευσίνα

Σύμφωνα με δελτίο τύπου ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, στις διήμερες εκδηλώσεις «από το Ζάλογγο στον Μάρκο Μπότσαρη» που διοργάνωσε ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας στην πόλη της Ελευσίνας, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, παρουσία αρχών, φορέων, συλλόγων και πολιτών.

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, ο κ. Μπούρας κατέθεσε στεφάνι στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας, εις μνήμην των εθνικών ηρώων της Ηπείρου και ακολούθησε την πομπή των αρμάτων και των λειψάνων του Μάρκου και της Λένως Μπότσαρη.

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, ο κ. Μπούρας παρακολούθησε την επιμνημόσυνη Δέηση στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κκ. Κωνσταντίνου.

Για τις σημαντικές αυτές εκδηλώσεις, ο κ. Μπούρας δήλωσε: «Παιδιά του επιφανή Ηπειρώτη Κίτσου Μπότσαρη, η καπετάνισσα Λένω και ο οπλαρχηγός Μάρκος Μπότσαρης, αποτελούν σύμβολα του ελληνικού αγώνα. Η Πρόεδρος και τα μέλη του Πανηπειρωτικού Συνδέσμου Ελευσίνας, τιμώντας τους Σουλιώτες ήρωες αποδεικνύουν, για μία ακόμη φορά, τη στενή σχέση με τα πατρώα εδάφη, τη δέσμευσή τους στην διατήρηση της ηπειρώτικης παράδοσης και την ανάδειξη των αξιών του παρελθόντος στη σύγχρονη πραγματικότητα».

Τα σημαντικά κειμήλια τοποθετήθηκαν προς έκθεση στο ΠΑΚΠΠΑ του Δήμου Ελευσίνας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button