Χριστίνα Μαργαρίτα Πάνου: «Γιατί ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση»

Ακολουθεί άρθρο – επιστολή της Χριστίνας Μαργαρίτας Πάνου, υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αντώνη Χοροζάνη.

Λίγες μέρες έχουν απομείνει μέχρι τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτώβρη, όμως είναι μεγάλης σημασίας να σκεφτεί κανείς γιατί είναι ανάγκη να στηρίξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τόσο στον Δήμο όσο και στην Περιφέρεια.

Δεν χρειάζεται ο λαός να επιλέξει πάλι μία από τα ίδια, ούτε να σκεφτεί «πάμε κι όπου βγει». Είναι επιτακτική ανάγκη η εκλογή περισσότερων αγωνιστών στα δημοτικά συμβούλια, οι οποίοι θα αναδεικνύουν τα προβλήματα του τόπου μας και δεν θα περιορίζονται μόνο στην ανάδειξή τους, αλλά θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης. Σ΄ όλους τους δήμους και τις περιφέρειες ξεπροβάλλουν σα τα μανιτάρια οι δήθεν «ακομμάτιστοί». Κατά πόσο όμως είναι ακομμάτιστοι; Δεν υπηρετούν τα συμφέροντα των αστικών κομμάτων, τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και των διεθνών ιμπεριαλιστικών κέντρων, έχοντας ως στόχο τους τα κέρδη των λίγων εις βάρος των πολλών;

Το διάστημα που μεσολάβησε από τις προηγούμενες τοπικές εκλογές, οι αγωνιστές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν δίπλα στον λαό της περιοχής, όταν αυτός τους χρειάστηκε, για παράδειγμα με την κινητοποίηση και συλλογή υπογραφών για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων. Ήταν και είναι δίπλα στους κατοίκους της περιοχής μετά τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες. Με πρωτοβουλία των αγωνιστών της συστάθηκε και η «Επιτροπή Αγώνα Κινέτας».

Επομένως, για ποιους λόγους να ψηφίσει κανείς «Λαϊκή Συσπείρωση»;

– Για να γίνει η οργή, οργανωμένη διεκδίκηση.
– Για να δυναμώσει το ρεύμα αντιπαράθεσης με ένα κράτος εχθρικό για τον λαό, που στόχο του έχει μόνο την εγκληματική πολιτική του κέρδους.
– Γιατί φτάνει πια με το «πάμε κι όπου βγει». Απαιτούμε υποδομές ολοκληρωμένης πρόληψης και προστασίας του λαού από τις φυσικές καταστροφές και τον κίνδυνο μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος στην περιοχή.
– Γιατί είναι ο αντίπαλός τους και αποκαλύπτει στον λαό όλα αυτά, στα οποία συγκλίνουν και ταυτίζονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στους δήμους και στις περιφέρειες.

Και το κυριότερο, γιατί είναι το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ σε όλη τη χώρα. Είναι ψηφοδέλτια που απαρτίζονται από υποψηφίους γνωστούς στον λαό για την αγωνιστική τους στάση και δράση σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, στις σχολές. Παίρνουμε ως παράδειγμα τον Δήμο της Πάτρας, που έχει κομμουνιστή δήμαρχο, μπροστάρη στις διεκδικήσεις του λαού της περιοχής του. Δήμαρχο που μαζί με τη στήριξη του λαού κατάφερε, ώστε ο Δήμος του να έχει τον χαμηλότερο συντελεστή ανταποδοτικών τελών, που έχει κάνει μειώσεις στα τιμολόγια του νερού 35-50%, που έθεσε σε λειτουργία φροντιστήρια ξένων γλωσσών για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών, καθώς και Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης από το 2015.

Αυτοί, λοιπόν, είναι μερικοί από τους πολλούς λόγους που αρκούν, για να αποφασίσει κανείς να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Στηρίζουμε θαρρετά το ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρύφαλλο!

Ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Μεγαρέων, με υποψήφιο δήμαρχο τον Αντώνη Χοροζάνη!
Ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Αττικής, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη!

Χριστίνα Μαργαρίτα Πάνου
Απόφοιτος του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, ιδιωτική υπάλληλος

Παρόμοια άρθρα

Back to top button