Λαϊκή Συσπείρωση: Δίχρονη προσχολική αγωγή στον Δήμο Μεγαρέων

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση»:

Ανακοινώθηκε από τον Δήμο πως στο πλαίσιο της δίχρονης προσχολικής αγωγής θα μπουν οι βάσεις για τοποθέτηση 7 ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών στα νηπιαγωγεία (5 στα Μέγαρα και 2 στη Ν. Πέραμο) και αναμένεται διαγωνισμός για την τοποθέτησή τους (να δούμε πότε).

Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με την αναγκαιότητα της προσχολικής αγωγής για την ολόπλευρη σωματική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του νηπίου. Και βέβαια, κάθε φορά που μιλάμε για ικανοποίηση βασικών αναγκών, αμέσως ξεκινούν τα προβλήματα:

  • Η κυβέρνηση, ξεκινώντας ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθώντας η ΝΔ, βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω και μιλάνε για δίχρονη προσχολική αγωγή χωρίς επιβάρυνση από τον κρατικό προϋπολογισμό, στη λογική κόστους – οφέλους. Ξεδιάντροπα ομολογούν δηλαδή πως περικόπτουν κοινωνικές δαπάνες για να χρηματοδοτήσουν την «ανάπτυξη» δηλαδή τους επιχειρηματίες που «κινούν την οικονομία».
  • Δεν μπορούν λοιπόν να γίνουν σύγχρονα σχολικά κτίρια και τρέχουμε να βρούμε ΠΡΟΚΑΤ για να τα βάλουμε όπως όπως κι όπου βρούμε και να στοιβάξουμε τα παιδιά μας χωρίς πολλές φορές να τηρούνται οι ελάχιστες προδιαγραφές ή να υπερκαλύπτεται ο αύλειος χώρος.
  • Δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρχει το απαραίτητο διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Δεν γνωρίζουμε αν επαρκεί το προσωπικό καθαριότητας, η υλικοτεχνική υποδομή, ο αριθμός τουαλετών, με τον COVID 19 να μας υπενθυμίζει πως πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και καθαριότητας, να υπάρχουν μέσα προστασίας.
  • Καθιστούν τους Δήμους υπεύθυνους για τη διενέργεια διαγωνισμών, τον έλεγχο καταλληλότητας των προκατασκευασμένων αιθουσών, την τοποθέτηση και τη χρηματοδότησή τους.

Είναι ανάγκη τώρα:

  • Να χρηματοδοτηθεί γενναία η υλοποίηση του μέτρου ώστε να ισχύσει καθολικά σε όλους τους δήμους με τους αναγκαίους αναβαθμισμένους, σύγχρονους όρους.
  • Να υπάρξει σχεδιασμός από το κράτος για την ανέγερση σύγχρονων, ασφαλών Νηπιαγωγείων για να καλυφτούν οι ανάγκες.
  • Να προσληφθεί όλο το μόνιμο, αναγκαίο προσωπικό, παιδαγωγικό, ειδικό παιδαγωγικό και βοηθητικό.
  • Γονείς, μαθητές και παιδιά πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα, να μην υποκύπτουμε στη λογική των δικών τους «αναγκών» του στιλ «τι να κάνουμε, δεν μας χρηματοδοτούν» και να αγωνιστούμε για τις μορφωτικές ανάγκες όλων των παιδιών χωρίς να κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button