Λαϊκή Συσπείρωση: Ανέγερση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων ΤΩΡΑ!

“Τί γίνεται με το 4ο δημοτικό σχολείο Μεγάρων;”, ρωτά η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” σε δελτίο τύπου που απέστειλε στα μέσα.

Το 4ο Δημοτικό Μεγάρων μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας κρίθηκε ακατάλληλο και αποφασίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες το χτίσιμο άλλου, δεν ξέρουμε πού και βέβαια πότε. Το πιο πιθανό είναι ότι θα έχει το μέλλον της συντριπτικής πλειοψηφίας των σχολείων που έχουν κτιριακά προβλήματα…την παραπομπή του στις καλένδες…

Οι συνεχόμενες μειώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Παιδεία έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα να μην χτίζονται σχολεία και να προτιμά η κυβέρνηση την πρόχειρη λύση των Κοντέινερς…
Τι γίνεται λοιπόν μέχρι να έχουμε ένα νέο σχολείο για τα παιδιά της περιοχής;

Αποφασίστηκε να «φιλοξενηθούν» στα 5ο και 6ο Δημοτικά σχολεία. Σίγουρα δημιουργώντας μια σειρά προβλήματα, αφού από 250 τα παιδιά γίνανε σχεδόν 400! Τι έκανε ο Δήμος για να λύσει το πρόβλημα; Έβαλε 2 κοντέινερ στο 5ο !

Χωρίστηκαν και κάποια εργαστήρια στα δύο και η εγχείρηση επέτυχε… Ο ασθενής βέβαια απέθανε, αφού αυτή είναι η τύχη των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας, όταν θυσιάζουμε την Παιδεία στον βωμό των επιχειρηματικών κερδών και περικοπτουμε τις… «κοινωνικές δαπάνες». Η γνωστή λογική του «κόστους-οφέλους» που ανερυθρίαστα ακολουθεί η δημοτική αρχή και μαυρίζει τη ζωή του λαού σε όλα τα επίπεδα….

Κι ερχόμαστε στην αρχή της σχολικής χρονιάς κι αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο (21 από τους 32, ο Δημ. Σύμβουλος Α. Χοροζάνης κι άλλοι 11 ψήφισαν λευκό) να πάνε όλα τα παιδιά του 4ου Δημοτικού στο 5ο αφήνοντας δυο τάξεις «ελεύθερες» στο 6ο ….Εύλογα τα επιχειρήματα των γονιών που ζητάνε να είναι όλα τα παιδιά του 4ου μαζί.

Πού όμως; Σε ένα σχολείο που στοιβάζονται 22-25 μαθητές σε κάθε αίθουσα, με τουαλέτες που αρκούν για τους μισούς μαθητές…με προαύλιο που πέφτει ο ένας στον άλλον, με ελλιπείς υποδομές για τους εκπαιδευτικούς και κατά τα άλλα να πρέπει να τηρηθούν και οι αποστάσεις που επιβάλλει ο κορονοϊός;

Εμείς λέμε πρώτιστα να τεθεί το βασικό ζήτημα: ΑΜΕΣΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΩΡΑ!

Να μην υποχωρήσουμε, να μην αποδεχτούμε την πολιτική που διαλύει την Παιδεία, την Υγεία, την εξυπηρέτηση των βασικών μας αναγκών. Αν δεν είναι αυτό στην άμεση προτεραιότητά μας, πολύ φοβόμαστε πως 4ο Δημοτικό σε λίγο θα υπάρχει μόνο στα χαρτιά… Ήδη με την «φιλοξενία» του από το 5ο έχασε τη λειτουργικότητά του και από 9θέσιο έγινε 6θέσιο!

Κι έρχεται η αυτή η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου –με τον Δήμαρχο να μιλά για ομοφωνία(!)- να επισπεύσει τη διαδικασία με απόφασή του, με την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πρόεδρο της ΔΕΠ να υπερθεματίζει, ενώ είναι εκπαιδευτικός κι έπρεπε να γνωρίζει στοιχειώδη πράγματα για το τι σημαίνει για τη μόρφωση των παιδιών να μειώνεται η λειτουργικότητα ενός σχολείου!

Αλλά και ο Δ/ντής Εκπαίδευσης ξαφνικά άλλαξε γνώμη κι όχι απλά συμφώνησε με το Δημοτικό Συμβούλιο (Δημοτική Αρχή) να στοιβαχτούν οι μαθητές και των δύο σχολείων στο 5ο Δημοτικό, αλλά ζήτησε να δηλώσουν και μεταγραφές οι μαθητές του 4ου να «διασπαρούν» για να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα! Κι ο Δήμος πετυχαίνει και τον στόχο του, να «εξασφαλίσει» 2 -3 αίθουσες στο 6ο Δημοτικό να στοιβάξει και τα προνήπια που δεν έχει πού να τα βάλει! Και δεν μπορεί «να κάνει κι αλλιώς», αφού η κυβέρνηση ζητά από τους Δήμους να εφαρμόσουν τη 2χρονη προσχολική αγωγή χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού!

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, όλοι μας, δεν πρέπει να παραιτηθούμε από τα βασικά μας δικαιώματα, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Όλοι μαζί να απαιτήσουμε:

– Ανέγερση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων ΤΩΡΑ!
– Να μη χαθεί καμιά οργανική ούτε λειτουργική θέση του Σχολείου
– Κανένα τμήμα πάνω από 15 μαθητές, αφού το επιβάλλουν όχι μόνο τα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και οι στοιχειώδεις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών!
– Επαρκής καθαρισμός των σχολείων με μόνιμο προσωπικό

Παρόμοια άρθρα

Back to top button