Λαϊκή Συσπείρωση: «Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων & μεταναστών για τις χώρες προορισμού τους»

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση»:

«Δε θα γίνουμε φυλακή της ΕΕ – Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών για τις χώρες προορισμού τους.»

Το ΚΚΕ καταδικάζει τους απαράδεκτους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για δημιουργία «κέντρου φιλοξενίας» προσφύγων και μεταναστών στη Νέα Πέραμο και συγκεκριμένα στο χώρο του πρώην στρατοπέδου 75 ΜΕ. Αποτελεί άλλη μία αρνητική εξέλιξη στο μακροχρόνιο εγκλωβισμό τους στη χώρα μας, εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών της ΕΕ όπως του Δουβλίνο αλλά και της συμφωνίας ΕΕ -Τουρκίας, που η σημερινή Κυβέρνηση εφαρμόζει πιστά, όπως άλλωστε έκαναν και οι προηγούμενες.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση της ΝΔ, που επιχείρησε στα «μουλωχτά» να περάσει τον απαράδεχτο σχεδιασμό. Καταγγέλλουμε τα στελέχη της στην Τοπική Διοίκηση ( σε Δήμο και Περιφέρεια), που μέχρι την τελευταία στιγμή έκαναν πως δεν γνώριζαν για το συγκεκριμένο σχεδιασμό, με στόχο να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Τα στελέχη της ΝΔ, βρήκαν άξιο συμπαραστάτη την παράταξη που επίσημα στηρίχτηκε από το ΚΙΝΑΛ και το ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση.

Σήμερα, όλοι μαζί καμώνονται τα «λιοντάρια», αλλά την ίδια στιγμή είναι «βρεγμένες γάτες» απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Συνεχίζουν να υπηρετούν την πολιτική που από τη μια στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αυξάνοντας τα κύματα των προσφύγων και από την άλλη μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα-φυλακή για να προστατεύεται το “φρούριο” της ΕΕ. Απόδειξη γι’ αυτό, αποτελεί η προθυμία τους να κάτσουν στο τραπέζι των συζητήσεων με την Κυβέρνηση της ΝΔ για να λύσουν τις «λεπτομέρειες» του απαράδεκτου εγκλωβισμού.

Αποτελεί πρόκληση, να μιλάνε για υποβάθμιση της περιοχής όλοι αυτοί που τα κόμματά τους Κυβέρνησαν επί χρόνια και έχουν τη βασική ευθύνη που φτάσαμε ως εδώ. Αποτελεί πρόκληση να μιλάνε για υποβάθμιση της περιοχής, όλοι αυτοί που είχαν ή έχουν θέσεις σε Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές και ήταν τα «καλά παιδιά» των Κυβερνήσεων, υλοποιώντας όλες τις κατευθύνσεις που υποβαθμίζουν κάθε μέρα τη ζωή του λαού και της νεολαίας της περιοχής.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στον πραγματικό ένοχο που δημιουργεί, γιγαντώνει και επεκτείνει το πρόβλημα που είναι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και όσοι πίνουν νερό στο όνομά τους. Καλούμε το λαό να διεκδικήσει, όλα αυτά που σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο (πλην Λαϊκής Συσπείρωσης) αρνήθηκε να υιοθετήσει:

  • Κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας.
  • Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου και να μη δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά, ούτε ανοιχτά.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός από τη χώρα μας και με γρήγορες διαδικασίες να πάνε στις χώρες προορισμού τους.
  • Τώρα η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία, στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με τη Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους. Αυτό το μέτρο μπορεί να στηρίξει το δικαίωμα των προσφύγων σε προστασία, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις.
  • Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, τις επεμβάσεις στη Λιβύη, διαιωνίζοντας τον πόλεμο και τις καταστροφές

Εχθροί μας δεν είναι οι βασανισμένοι λαοί από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Οι εργαζόμενοι, μπορούν να απομονώσουν, όπως έχουν ξανακάνει αντιδραστικές, ακροδεξιές φωνές και δράσεις που επιδιώκουν να στρέψουν τμήματα του λαού κατά των θυμάτων, που γίνονται ο καλύτερος σύμμαχος αυτών που δημιουργούν και συντηρούν το πρόβλημα, αυτών που με όχημα το προσφυγικό παίζουν γεωπολιτικά παιχνίδια.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button