Λαϊκή Συσπείρωση: «Κατάργηση διοδίων στην Ολυμπία Οδό»

Αγαπητοί συμπολίτες,

 

Όταν πληροφορηθήκαμε πως ο δήμαρχος κ. Σταμούλης έλαβε χορηγία από την Ολυμπία Οδό 34 λάστιχα αυτοκινήτων κι έστειλε θερμές ευχαριστίες(!) για τη μεγάααλη αυτή χορηγία, η μνήμη μας γύρισε ένα χρόνο πίσω…

 

Πριν από ένα χρόνο πολλοί συμπολίτες μας βρέθηκαν στα διόδια μετά από κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, διαμαρτυρόμενοι για την επιβολή διοδίων. Ακολούθησε η σύσταση Επιτροπής Φορέων της πόλης, που εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:-

 

Θέμα: «Κατάργηση διοδίων στην Ολυμπία Οδό»

 

Η κυβέρνηση πιστή όλα  αυτά τα χρόνια στο μεγάλο κεφάλαιο  και αφού έχει εξαπολύσει  μια πρωτοφανή επίθεση σε όλο σχεδόν το σύνολο του λαού  τον οδηγεί στην φυσική του εξόντωση. Όλα  αυτά τα  χρόνια  τα  μέτρα που παίρνονται  οδηγούν στην εξαθλίωση  , τη φτώχεια και την περιθωριοποίηση  του λαού. Συνεχίζει  την ανάλγητη πολιτική της με νέα χαράτσια με αυξήσεις φωτιά  στα διόδια.

 

Δημιουργούνται τεράστια προβλήματα  σε όσους μετακινούνται  καθημερινά  για την εργασία τους και χρησιμοποιούν  τις Εθνικές οδούς. Παράλληλα  φορτώνουν με προβλήματα  τους ακατάλληλους  παράπλευρους δρόμους  , με αποτέλεσμα να γίνονται ακόμη  πιο επικίνδυνοι  για τις ζωές που τους χρησιμοποιούν .

 

Οι εθνικοί οδοί , που κατασκευάστηκαν  με την βάρβαρη φορολόγηση από το υστέρημα  του Ελληνικού λαού  , αντί να χρησιμοποιούνται ανεμπόδιστα και με  ασφάλεια  για αυτόν  , παραδόθηκαν στην εκμετάλλευση  των μεγάλων κατασκευαστικών  εταιρειών . Αποτέλεσμα  αυτής της πολιτικής  είναι ο λαός να πληρώνει  διόδια- φωτιά  με βάση τις ορέξεις  των εταιρειών , παρόλο που  τις έχει πληρώσει χρυσά με το υστέρημα του.

 

Βλέπουμε την κοροϊδία σε βάρος  του λαού , που ενώ με τις πράξεις  νομοθετικού περιεχομένου καταργούν συντάξεις , μισθούς και εργασιακά δικαιώματα ,δίνουν υπέρογκες αυξήσεις επικαλούμενοι συμβάσεις του 2007 για ανύπαρκτους δρόμους που θα κατασκευαστούν.

 

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι φορείς των Μεγάρων και της Νέας Περάμου αποφάσισαν να φτιάξουν  Επιτροπή Αγώνα  κατά των διοδίων  , ώστε να ενημερώσουν και να ξεσηκώσουν τον Λαό των Μεγάρων  , με μια φωνή :

 

Φτάνει πια ως εδώ

 

Τα διόδια τα έχουν βάλει μπροστά στο σπίτι μας.

 

Οι μαζικοί φορείς των Μεγάρων και της Νέας Περάμου ζητάμε την πλήρη κατάργηση των διοδίων.

 

Όλοι μαζί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:30πμ σηκώνουμε τις μπάρες στην γέφυρα της Πάχης.

 

Με  αγωνιστικούς χαιρετισμούς, η συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κατά των διοδίων, οι  φορείς των  Μεγάρων  και της  Νέας  Περάμου

 

Όταν στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στα διόδια των Μεγάρων, έγινε συμβολικός αποκλεισμός της Εθνικής οδού για πέντε λεπτά, ζήσαμε την άγρια επέμβαση των ΜΑΤ που δε δίστασαν να διαλύσουν την κινητοποίηση με βρισιές και καπνογόνα, που έριξαν αδιακρίτως ακόμα και σε νεαρά παιδιά. Συνελήφθησαν ο δημοτικός μας σύμβουλος Α. Χοροζάνης, ο δήμαρχος κ. Μαρινάκης, ο Κ. Βαρελάς και άλλοι. Πάντα πιστοί υπηρέτες τα «όργανα αποκατάστασης της τάξης» των συμφερόντων των μονοπωλίων….

 

Ο κ. Σταμούλης στην Επιτροπή των Φορέων, ως αντιπολίτευση τότε, συμφωνούσε με τις κινήσεις της Επιτροπής και μάλιστα ήταν παρών στις περισσότερες συνεδριάσεις της….

 

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, τα διόδια συνεχίζουν να υπάρχουν και να στέκονται θηλιά στο λαιμό για όσους κυκλοφορούν στην Εθνική ή μπαίνουν στην πόλη μας. Η πρεμούρα του κ. Σταμούλη να στείλει «θερμές ευχαριστίες» στην Ολυμπία Οδό, δείχνει ξεκάθαρα πως η συμμετοχή του στην Επιτροπή ήταν καθαρά μια «προεκλογική κίνηση» και πως δεν ήταν ποτέ διατεθειμένος να συγκρουστεί με τα συμφέροντα της επιχείρησης ή την πολιτική της κυβέρνησης. Δείχνει πως επιθυμεί την «αγαστή» συνεργασία με την Ολυμπία, ώστε να εξασφαλίσει στο μέλλον κάποια μεγαλύτερη χορηγία, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρεία θα συνεχίσει να ξεζουμίζει το λαό και να κάνει απαγορευτική τη μετακίνησή μας σε ένα δρόμο που εμείς έχουμε χιλιοπληρώσει.

 

Ο κ. Σταμούλης έχει ήδη δείξει ότι ακολουθεί την πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων και της κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράζεται σε τοπικό επίπεδο. Όμως πάει πολύ να ευχαριστεί θερμά μια εταιρεία που στέκεται στο σβέρκο μας, που έστειλε τα ΜΑΤ ενάντια στους συμπολίτες μας, επειδή του έδωσε 35 ρόδες!!

 

Καλούμε το Δήμαρχο να πάρει άμεσα πίσω τις ευχαριστίες του προς την Ολυμπία Οδό, δείχνοντας ότι σέβεται τους αγώνες που έδωσε τότε η Επιτροπή για την κατάργηση των διοδίων.

 

Ο λαός των Μεγάρων να είναι βέβαιος πως η Λαϊκή Συσπείρωση δε θα κάνει βήμα πίσω από τη διεκδίκηση στο να καταργηθούν όλα τα διόδια, στον αγώνα για δωρεάν και ασφαλείς μεταφορές σε όλους τους δρόμους της πατρίδας μας.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button