Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη δυτική Αττική με έκτακτη σύσκεψη των αρμοδίων επί του θέματος

Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη Δυτική Αττική, με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση έκτακτης σύσκεψης του Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, τον Καθηγητή Σ. Τσιόδρα, τον Πρόεδρο ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα και τους Δημάρχους δυτικής Αττικής.

Δελτίο τύπου από την περιφερειακή ενότητα δυτικής Αττικής αναφέρεται στην έκτακτη αυτή σύσκεψη και συγκεκριμένα:

Στους 5 Δήμους της Δυτικής Αττικής, υπάρχουν σήμερα 288 ενεργά κρούσματα και 784 είναι στενές επαφές, με επικίνδυνα αυξητικές τάσεις, όπως τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς.

Ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι οι τάσεις των κρουσμάτων αυξάνονται επικίνδυνα, με ενδεχόμενες συνέπειες στην πληρότητα των κλινών ΜΕΘ και εξάπλωση ευρύτερα στην Αττική.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέλαβε τον συντονισμό των ενεργειών ώστε το Υπουργείο να προχωρήσει σε μέτρα στις περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Ο Υφυπουργός ζήτησε προτάσεις για τήρηση των μέτρων σε συγκεκριμένες εστίες, περιοχές και ευπαθείς ομάδες. Τις επόμενες ημέρες, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτ. Αττικής θα εντείνουν τους ελέγχους, με τη συμβολή επιπλέον προσωπικού διοικητικών υπηρεσιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε ότι: «Είμαστε σε εγρήγορση για να αποφύγουμε περαιτέρω εξάπλωση. Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας για την υγεία μας και των συνανθρώπων μας. Με έκκληση του Υφυπουργού Ν. Χαρδαλιά και του Καθηγητή Σ. Τσιόδρα, προχωράμε σε ενέργειες. Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτ. Αττικής θα εντείνουν τους ελέγχους τις επόμενες ημέρες, με τη συμμετοχή επιπλέον προσωπικού από διοικητικές υπηρεσίες.

Όπως έχει επισημάνει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και στην Ένωση Περιφερειών ως υπεύθυνος υγείας, προέχει ο τομέας της πρόληψης, με βάρος στις διαδικασίες ιχνηλάτησης.
Μένουμε στο σπίτι, αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, φοράμε μάσκες. Αν εμφανίσουμε συμπτώματα, μπαίνουμε σε καραντίνα, ενημερώνουμε τον ΕΟΔΥ.

Δεν εφησυχάζουμε, τηρούμε τα μέτρα για να είμαστε ασφαλείς».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button