Εκδήλωση αφιερωμένη στον Παναγιώτη Μυλωνά στις 12/09 στην πλατεία του Αϊ-Γιάννη Χορευταρά

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει ότι το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στον ιστορικό χώρο της πλατείας του Αϊ-Γιάννη Χορευταρά στα Μέγαρα, ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Μεγάρων, διοργανώνει με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Δήμου Μεγαρέων μουσικοχορευτική παράσταση προς τιμήν του γνωστού μουσικολαογράφου και παρουσιαστή τηλεοπτικών εκπομπών για τη λαϊκή παράδοση, Παναγιώτη Μυλωνά.

Τόσο η διοίκηση του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Μεγάρων όσο και ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, θα απονείμουν τιμητικές πλακέτες εις αναγνώρισιν του τεράστιου έργου που έχει προσφέρει στην ελληνική λαϊκή παράδοση και τον πολιτισμό ο μεγάλος δάσκαλος του είδους Παναγιώτης Μυλωνάς.

Τα μέλη της παραδοσιακής χορωδίας και ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, Δημήτρη Μούσουρα, θα οδηγήσουν τους θεατές σε μία μουσική περιπλάνηση, σε ένα όμορφο σεργιάνι στην ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση ερμηνεύοντας τραγούδια από τα Μέγαρα, όλη την Ελλάδα και την Μικρά Ασία.

Οι Μεγαρίτες λαϊκοί παραδοσιακοί μουσικοί της ορχήστρας είναι: στο βιολί Θανάσης Μαργέτης και Γιώργος Μπερδελής, σαντούρι Χρήστος Μιχαλάκης, λαούτο Δημήτρης Μαυρονάσος, κανονάκι Αντιγόνη Παπαηλία, κρουστά Ντίνος Μήτσος και Σπύρος Στρατούρης, Γιώργος Σάλτας ακορντεόν και Δημήτρης Κωνσταντίνου ούτι.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν και οι χορευτικές ομάδες του Λαογραφικού Συγκροτήματος Μεγάρων, του Λαογραφικού Συλλόγου Μεγάρων «Ο Χορός της Τράτας», του Λυκείου Ελληνίδων Μεγάρων, του Ομίλου λαϊκής παράδοσης Αλκάθους και Καρία, του Προοδευτικού και πολιτιστικού Συλλόγου Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος (Μελί) και του Χορευτικού Ομίλου Μεγάρων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και την επιμέλεια της παρουσίασης όλης της εκδήλωσης θα έχει ο δημοσιογράφος, Γιάννης Γκίνης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button