«Κούρος»: Με απόλυτη επιτυχία τα δύο σεμινάρια Α’ βοηθειών – Θα ακολουθήσει σύντομα και τρίτο

Δελτίο τύπου της Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων Α.Ο. Κούρος ενημερώνει ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2022 στο κλειστό γυμναστήριο πλησίον του 8ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων (ΝΕΜ BC ARENA) και στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 στην κλειστή αίθουσα στίβου στο Στάδιο Μεγαρέων Ολυμπιονικών (δημοτικό στάδιο) πραγματοποιήθηκαν δύο σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών από την Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων “Κούρος” σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού “Ηρόδωρος” του Δήμου Μεγαρέων και την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Στα σεμινάρια, που έγιναν με εξ’ ολοκλήρου φυσική παρουσία στο θεωρητικό και πρακτικό μέρος τους και στα οποία τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι κανόνες υγιεινής, συμμετείχαν προπονητές και παράγοντες από τα σωματεία της περιοχής του δήμου Μεγαρέων και εκπαιδευτικοί από σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας εκπαίδευσης του δήμου Μεγαρέων, συνολικού αριθμού 60 ατόμων.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε για συμμετοχή, απόρροια της ανάγκης για γνώση στον τομέα της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και λόγω του ότι η πανδημία δεν επέτρεψε τέτοιου είδους σεμινάρια που απαιτούν υποχρεωτικά την φυσική παρουσία, θα ακολουθήσει το προσεχές χρονικό διάστημα και τρίτο σεμινάριο στα πρότυπα των δύο πρώτων.

Οι συμμετέχοντες μετά την θεωρητική και πρακτική τους εξάσκηση απέκτησαν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης στην παροχή A’ Βοηθειών. Η γνώση Α’ Βοηθειών είναι εξαιρετικά σημαντική για όλους τους πολίτες ώστε να μπορούν να επέμβουν αν παραστεί ανάγκη και να προλάβουν ή να αντιμετωπίσουν επείγοντα περιστατικά. Στο σχολείο, στους χώρους άθλησης και διεξαγωγής αγώνων, στο σπίτι, στον δρόμο, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους χώρους εργασίας αλλά και οπουδήποτε αλλού, μπορεί να σωθεί μία ζωή.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κατερινίτσας Αντώνιος

Ο Γ. Γραμματέας
Νάστος Παναγιώτης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button