Λαϊκή Ενότητα: Να μειωθούν τώρα οι Ειδικοί Φόροι και οι τιμές σε πετρέλαιο, βενζίνη και Φ.Α.

Συμπατριώτη και συμπατριώτισσα
Αποτελεί πρόκληση αλλά και απόδειξη κοινωνικής αναλγησίας, να συνεχίζεται η τρομακτική υπερφορολόγηση στα καύσιμα και ιδιαίτερα στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο αγροτικό πετρέλαιο την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση υπερηφανεύεται για τα υπερπλεονάσματα.

Τα τρία μνημόνια «εκτόξευσαν» τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης:

 • Στο πετρέλαιο θέρμανσης 1344 % (από τα 21 €/χιλιόλιτρο που ήταν το 2009 στα 280 €/χιλιόλιτρο σήμερα) Αποτέλεσμα της τρομακτικής αυτής αύξησης είναι να έχει μετατραπεί το δικαίωμα στη θέρμανση σε είδος πολυτελείας για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.
 • Στο αγροτικό πετρέλαιο 400%
 • Στην αμόλυβδη βενζίνη 149%
 • Στο υγραέριο 117%
 • Στο πετρέλαιο κίνησης 41%
 • Και τον ΦΠΑ στο 24%.

  Οι τρομακτικές αυξήσεις αυτές μειώνουν καθημερινά το λαϊκό εισόδημα για να αποπληρώνεται ένα άδικο και ουσιαστικά παράνομο Δημόσιο χρέος που δεν δημιούργησε ο λαός.
  Ιδιαίτερα η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης πάνω από 20% σε σχέση με πέρυσι λόγω και της αύξησης των διεθνών τιμών, το καθιστά απλησίαστο για τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών.
  Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ τονίζει ότι πρέπει να καταργηθούν τώρα όλες αυτές οι τρομακτικές μνημονιακές αυξήσεις των Ειδικών Φόρων σε όλα τα πετρελαιοειδή και να επανέλθουν στα επίπεδα του 2009.
  Ιδιαίτερα επιτακτικό είναι να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης .
  Απαιτούμε να μειωθεί τώρα ο Ε.Φ.Κ. από τα 280 €/χιλιόλιτρο στα 21€/χιλιόλιτρο. Δηλαδή να επανέλθει στα επίπεδα που ήταν το 2009.
  – Να μειωθεί σημαντικά ο ΦΠΑ και να «κατέβει» στο χαμηλό συντελεστή
  – Να μειωθεί δραστικά και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο και
  – Να επανέλθει το επίδομα θέρμανσης στα 0,25 ευρώ το λίτρο.

  Οι Γάλλοι και οι Βούλγαροι πολίτες δείχνουν το δρόμο του αγώνα. Η εξέγερση των «κίτρινων γιλέκων» στην καρδιά της Ευρώπης, στη Γαλλία, δείχνει το δρόμο για μια μεγάλη και κινητοποίηση του ελληνικού λαού ενάντια στη λιτότητα την ακρίβεια και την επιτροπεία των Βρυξελών και της τρόικα. Θα τους ακολουθήσουμε ή θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε να μας κλέβουν το υστέρημα μας;
  Η Λαϊκή Ενότητα τονίζει ότι μόνο μια μεγάλη παλλαϊκή κινητοποίηση μπορεί να ανατρέψει τη λιτότητα την υπερφορολόγηση και τις μνημονιακές πολιτικές που συνεχίζονται και να ανοίξει μια ελπιδοφόρα προοπτική για τον τόπο και το λαό.
  Το γραφείο επικοινωνίας της Π.Ε. Μεγάρων – Ν.Περάμου της ΛΑ.Ε.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button